Waar ben je naar op zoek?

Wintertaart met ijsbeer

Door het schattige ijsbeertje bovenop geeft deze ijsblauwe wintertaart ons toch een warm gevoel.

4 uur en 30 min. bereiden
50 min. bakken
4 uur en 30 min. wachten
24 - 32 personen

Wat heb je nodig voor jouw wintertaart met ijsbeer:

Ingrediënten

  • 550 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 300 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 300 g FunCakes Mix voor Macarons
  • 250 g FunCakes Mix voor Royal Icing
  • 250 g FunCakes Modelling Paste Wit
  • 850 g FunCakes Rolfondant Wit
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant Zwart
  • FunCakes Smaakpasta Witte Choco
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Babyblauw
  • 200 g FunCakes Dip ’n Drip Wit
  • FunCakes Mimosa Blauw
  • FunCakes Suikerparels 4mm Zwart Glans
  • FunCakes Edible Glue
  • 350 ml water
  • 9 eieren (circa 450 g)
  • 375 g ongezouten roomboter
  • 70 g eiwit

Benodigdheden

  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken
  • FunCakes Cake Drum Rond Ø25cm
  • FunCakes Taartkartons zilver/goud ROND 16cm
  • Wilton Rolstok 50cm
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Decorator Preferred Spatel met Hoek
  • Wilton Spuitmondje #012 Rond
  • Wilton Chroom Plated Afkoelrek
  • Wilton Bamboe Dowel Stokjes
  • Wilton Icing Smoother
  • Wilton Fondant Smoother
  • PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 20 x 10cm
  • PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10cm
  • PME Modeleer Gereedschap Balvormig - Bone
  • PME Modelling tools, Bulbulous cone
  • Silikomart Macaron Mat
  • FMM Modeleer Gereedschap Mes/Scriber
  • SK Ready Tempered Isomalt Kleurloos
  • Glazen schaal
  • Klein kwastje
  • Cocktailprikkers

Recept van Wintertaart met ijsbeer

1

Voor de ijsbeer kneed je de witte modelling paste soepel. Maak voor het lijf een bal die je tussen je handen tot een grote druppel rolt. Zet dit met het dikke gedeelte op een taartkarton en steek er een satéprikker in. Knip af zodat er nog wel een stukje uitsteekt om het hoofd op te zetten. Maak voor het hoofd een bal en druk het iets plat. Maak de snuit van een klein balletje witte modelling paste en geef met een mesje de mond aan. Prik met een satéprikker in de snuit om het effect mee te geven. Voor de ogen druk je twee zwarte parels in het hoofdje. Maak van zwart fondant een neusje en de wenkbrauwen. Plak dit met een beetje lijm vast. Maak de oortjes door een klein balletje plat te drukken met de bone tool en dit op het hoofd vast te plakken.

2

Neem voor de poten 4 gelijke stukken modelling paste en rol hier langwerpige druppels van. Met een mesje duw je in het dikke gedeelte aan de voorkant tenen. Plak de voorpoten met wat lijm tegen het lijf. Op de achterpoten maak je de voetzolen van zwart fondant die je hierna aan de achterkant van de beer vastplakt. Kleur een stukje witte modelling paste lichtblauw en rol dun uit, vouw dubbel en vorm hier een sjaal van. Snijd op maat met een mesje. Je kan eventueel een printroller gebruiken om de sjaal textuur te geven.

3

Voor de muts maak je een blauw balletje die je om de bulbulous cone heen vouwt. Ga met de tool heen en weer in de bal om de juiste maat te verkrijgen voor op het hoofd. Geef eventueel ook hier aan textuur met een roller. Plak een blauwe mimosa aan de punt van de muts en plak het met lijm op het hoofd van de ijsbeer vast. Leg de sjaal om het lijf en zet hierna pas het hoofd van de ijsbeer op de saté prikker. Gebruik eventueel een beetje eetbare lijm.

4

Verwarm de oven voor op 150°C (heteluchtoven 130°C).

5

Bereid 300 gram FunCakes Mix voor Macarons zoals aangegeven wordt op de verpakking. Plaats de macaronmat op een bakplaat en spuit doppen op de mat. Tik de bakplaat met de macaronmat een paar keer op tafel en laat dit minimaal 2 uur drogen aan de lucht. Bak de macarons 15 minuten en laat ze ervolgens op de mat afkoelen voordat je ze er vanaf haalt.

6

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

7

Bereid 550 gram FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vet de bakvormen in met de bakspray. Verdeel het beslag over de bakvormen (1/2 tot 2/3 vol) en bak de kleine biscuit in 25-30 minuten en de grote in 30-35 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

8

Bereid 300 gram FunCakes Mix voor Botercrème zoals aangegeven wordt op de verpakking en breng deze op smaak met de smaakpasta.

9

Knip een taartkarton iets kleiner dan de 15 cm biscuit en zet de biscuit hierop. Gebruik een beetje botercrème tussen de biscuits en de boards om schuiven te voorkomen. Zet de grote biscuit op de drum. Snijd de biscuits twee keer door met de taartzaag en vul en smeer rondom af met de botercrème. Gebruik de icing smoother om het mooi strak te krijgen. Plaats in de koelkast om op te laten stijven en smeer na een half uur voor een tweede keer af met een dikkere laag botercrème. Plaats vervolgens weer terug in de koelkast.

10

Kneed het fondant heel lichtblauw, rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad, bekleed hiermee de twee taarten en maak ze mooi glad met behulp van de smoothers. Stapel de taarten op elkaar met behulp van de dowels. Doe eventueel een beetje botercrème tussen de taarten tegen het schuiven.

11

Verwarm de isomalt in een magnetronbestendig schaaltje in de magnetron en roer tussentijds door. Als alles gesmolten is en de isomalt borrelt, roer je het net zolang door totdat de belletjes verdwenen zijn en je een doorzichtige vloeistof overhoudt. Giet dit uit op een stuk bakpapier en strijk het glad. Pas op: Het is heet! Laat dit drogen aan de lucht en breek het daarna in stukken.

12

Verwarm de Dip ’n Drip voor 10 seconden (niet langer!) in de magnetron en giet het in een spuitzak. Let op, maak de Dip ’n Drip niet te warm! Laat de drip vervolgens langs de rand van de taart naar beneden glijden.

13

Plak de halve macarons met een beetje botercrème tegen de taart aan. Kwast de aangemaakte royal icing bovenop de macarons voor een sneeuweffect. Doe de rest van de royal icing in een spuitzak, spuit bovenop de taart flinke toeven, maak er met een kwast een geheel van en steek hier de isomalt schotsen in. Zet de ijsbeer als laatste op de taart.

Nog heel even wachten voordat je kunt genieten van jouw taart. Vergeet je creatie niet te delen via: #funcakesbyme

Vergelijkbare recepten