Voorjaars petit fours

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 1 kilo FunCakes Marsepein -Floral White
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 6 eieren
  • 40 ml water
  • 200 ml water
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Pink
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Fruity Spread –Kiwi
  • FunCakes Fruity Spread –Passievrucht
  • FunCakes Fruity Spread –Citroen
  • FunCakes Fruity Spread –Framboos
  • FunCakes Sprinkle Medley –Spring
  • FunCakes Suikerdecoratie Kleine Bloemen
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 30 cm
  • Wilton Decorating Tip #1M Open Star
  • Wilton -Wide Glide- Rolling Pin
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Recipe Right Non-Stick Cooling Grid
  • FunCakes suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • Deep Oblong Pan 22,5 x 32,5 x 7,5cm bijv. van PME
  • Kiwi, citroen, framboos, passievrucht
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze:
Maak de Botercrème mix aan zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept zodat het kan rusten. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C) en maak de mix voor Biscuit Deluxe zoals is aangegeven op de verpakking of dit basisrecept. Vet de bakpan in en spatel het biscuitbeslag in de bakvorm. Bak de biscuit in ongeveer 35-40 minuten gaar en stort hem daarna op een taartrooster om af te laten koelen.

Als de botercrème voldoende heeft gerust, dan kan je deze afmaken zoals staat aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verdeel de marsepein in 4 stukken en kleur 2 stukken geel, 1 stuk groen en 1 stuk roze. Leg het weg in een zak tot gebruik, zodat het niet uitdroogt.

Snijd de randjes rondom de biscuit weg en snijd de biscuit met de taartzaag 1x door de doorsnee heen. Snijd de hele biscuit in de lengte 3x gelijkmatig door, zodat je 4 langwerpige stukken taart overhoud. Smeer op het doorgezaagde laagje een dun laagje botercrème en smeer op een reep van cake 1 soort van de fruity spread. Dus uiteindelijk heb je 4 gelijkmatige repen met iedere reep een andere fruity spread. Leg de bovenkant van de biscuitreep er op en smeer hier ook een dun laagje botercrème op. Het overgebleven restje van de botercrème doe je in een spuitzak met #1M.

Rol de marsepein uit tot een langwerpige lap en leg dit op de biscuit. Voor de kleur gebruik je de groene marsepein met de kiwispread, de gele marsepein met de citroen en passievruchtspread en het roze marsepein op de framboosspread. Snijd met een scherp mes de marsepein passend.

Snijd met een scherp mes de repen in vierkantjes. Spuit op elk petit fourtje een toefje botercrème en decoreer met stukjes fruit. Steek hier en daar ook een blaadje munt in het toefje en decoreer met de springmedley en de kleine suikerbloemetjes.