Verjaardag regenboog cake

Benodigdheden:

  • 800 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 1,2 kilo FunCakes Rolfondant -Bright White
  • FunCakes Smaakpasta -Lemon Meringue
  • FunCakes Deco Melts in diverse kleuren
  • 80 ml water
  • 12 eieren
  • 400 ml water
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 30 cm
  • FunCakes Piping Gel
  • FunCakes Edible FunColours Gel Set/8
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Royal Blue
  • FunCakes Taartkartons zilver/goud ROND 20cm
  • FunCakes Edible Glue
  • FunCakes Musketzaad –Discomix
  • Beetje aangemaakt FunCakes royal icing
  • Wilton -Perfect Height- Rolling Pin
  • Wilton -Wide Glide- Rolling Pin
  • Wilton Decorator Preferred Spatula Hoek
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Dowel Rods
  • Wilton Recipe Right® Non-Stick Cooling Grid
  • Fluffy Cloud Cutters set/5 bijv. van FMM
  • Geometrical cutters bijv. van FMM
  • Extra Deep Round Cake Pan Ø 25 x 10cm bijv. van PME
  • Extra Deep Round Cake Pan Ø 20 x 10cm bijv. van PME
  • Extra Deep Round Cake Pan Ø 15 x 10cm bijv. van PME
  • Houten Kwastje -1,5cm bijv. van Patisse
  • FunCakes suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • 2 saté prikkers

Bereidingswijze:
Idealiter maak je de regenboog en de wolken toppings twee dagen van te voren zodat het goed kan drogen. Houdt 600 gram witte fondant apart om de middelste taart mee te bekleden, de andere 600 gram kleur je met de gels in verschillende kleuren. Rol een stukje wit fondant uit tot ongeveer 2 mm dikte en steek hier een paar wolkjes uit. Voor de regenboog rol je 7 kleuren fondant tot dunne slierten die je onderling vastplakt met wat eetbare lijm. Leg ze in een boog, snijd op maat en laat dit liggend drogen.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de 25 cm bakpan in met de FunCakes Bake Release spray. Maak ook de Botercrème mix aan zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Maak 400 gram Biscuitmix aan met 40 ml water en 6 eieren zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en spatel dit in de ingevette 25cm bakpan. Bak de biscuit in ongeveer 40-45 minuten gaar en laat uit de bakpan afkoelen op een taartrooster.

Vet de twee andere bakpannen in met bake release spray en maak de rest van de Biscuitmix aan volgens aanwijzing op de verpakking of in dit basisrecept. Verdeel dit over de twee bakpannen en bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten gaar en laat ze uit de bakpan afkoelen op een taartrooster.

Rol alle kleuren fondant die je hebt gekleurd uit tot een dikte van ongeveer 1-2 mm en steek hier vierkantjes uit. Leg ze tussen huishoudfolie zodat ze zacht blijven.Maak ondertussen de Botercrème verder af zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en breng op smaak met de smaakpasta Lemon Meringue.

Knip de taartkartons op maat zodat ze net onder de biscuit vallen en je ze niet ziet. Zet de biscuits met een likje Botercrème vast op de taartkartons, snijd ze met de taartzaag 2 x door en vul en smeer de biscuits rondom strak af met botercrème en laat ze opstijven in de koelkast.

Bekleed de middelste biscuit met het witte fondant. Het restant wat je over hebt kleur je oranje. Bekleed de bovenkant van de onderste biscuit met een lap oranje fondant en snijd het overtollige weg. Plak nu alle gemaakte gekleurde vierkantjes tegen de onderste taart aan.

Steek 4 dowels in de taart en knip af op maat. Langs de onderrand van de fondant taart smeer je wat Piping Gel met het bak kwastje en hier druk je de Discomix tegenaan. Zet deze taart (incl. karton) op de blokjes taart en duw hier ook 4 dowels in en knip af op maat.
Bekleed de kleinste taart helemaal rondom met discomix en zet deze op de fondant taart.

Smelt de deco melts in de magnetron op 450W onder af en toe roeren. Als het bijna gesmolten is haal je het uit de magnetron en roer je de zichtbare stukjes weg in de warme melts. Laat iets afkoelen. Doe de melts in een spuitzak, knip er een klein puntje af en laat de verschillende kleuren vanaf de rand naar beneden glijden.

Doe wat aangemaakte royal icing in een spuitzak en knip er een klein puntje af. Zet de regenboog op de bovenste taart en prik er twee saté prikkers achter. Plak ze aan de achterkant van de regenboog vast met royal icing. Als laatste plak je met wat royal icing de wolken tegen de regenboog.