Unicorn Cake Smash

Benodigdheden:

  • 750 g FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 225 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
  • 250 g FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 500 g FunCakes Rolfondant – Baby Pink
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby Blue
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Golden Ginger
  • 7,5 ei
  • 375 g zachte ongezouten roomboter
  • 150 ml water
  • 150 ml melk
  • FunCakes piping gel
  • FunCakes wegwerpspuitzak 46 cm
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Wilton Dimensions® Large Cupcake Pan
  • Wilton spuitmond #1M
  • Wilton bamboo dowels
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton taartrooster
  • PME modelling tools – cutting wheels
  • Rejuvenator Spirit
  • Kwastje
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Maak de hoorn en de oren idealiter een dag van tevoren. Kneed hiervoor het witte fondant soepel, houd een klein gedeelte apart voor de oren en rol de rest tot een lange dunne sliert waarvan de uiteindes iets dunner zijn dan het binnenste gedeelte. Vouw dit dubbel en rol dit om de houten dowel heen. Laat rechtop drogen (steek het eventueel in een dummie). Rol het kleine stukje witte fondant uit, maak met de cutting wheel twee oren en laat dit iets gebogen drogen.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Cupcakes zoals is aangegeven op de verpakking en verdeel dit over de twee delen van de bakpan. Bak de cake in 55-65 minuten gaar en bruin. Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de bakpan en stort hem vervolgens op een taartrooster om volledig af te laten koelen.

Smeer het onderste gedeelte van de cupcake in met piping gel. Kneed het roze fondant goed soepel, rol het uit en bekleed hiermee de cup. Maak de Enchanted Cream® aan met water en melk en verdeel het over 4 bakjes. Geef elke portie een pastelkleur met de kleurgels. Leg een strook plastic folie op het aanrecht en spatel de gekleurde Enchanted Cream® in strepen naast elkaar op het folie, dit kan gewoon met een lepel of spatel. Rol nu het plastic folie met Enchanted Cream® op en leg een knoop in de uiteindes van het plasticfolie. Doe spuitmond #1M in een spuitzak, knip een uiteinde van de Enchanted Cream® rol af en doe dit in zijn geheel met de open kant naar beneden in de spuitzak. Als je nu toeven spuit komen alle vier de kleuren terug in de toef. Zet de twee delen van de cake met wat crème op elkaar en spuit de hele bovenkant vol met mooie rozetten. Mix de Sparkle Dust en rejuvenator spirit tot een verfje en verf de hoorn en de oren goud. Steek deze voorzichtig op de taart.