Tartelette met ganache

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 25 ml water
  • 600 ml slagroom
  • 600 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
  • FunCakes Chocolade Crispy Pearls –Mix
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 30 cm
  • Wilton Decorating Tip #1M
  • Wilton Decorating Tip #032
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Quichevorm -Losse Bodem- 24cm bijv. van Patisse
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Pecannoten
  • Bloem om op uit te rollen

Bereidingswijze:
Verwarm de slagroom in de magnetron tot net aan het kookpunt. Doe dit in een mengkom en voeg de chocolade melts toe. Mix dit op lage stand tot een gladde ganache en laat afkoelen op het aanrecht.

Maak de tartelettes mix zoals is aangegeven op de verpakking, verpak het in plasticfolie en leg een uur in de koelkast.

Spray de quichevorm in met bakspray. Kneed het deeg uit de koelkast goed door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot en dikte van ongeveer 2 mm. Leg de lap deeg losjes in de quichevorm en snijd de randen schuin weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak de tartelette in een voorverwarmde oven van  200 (hete lucht 180°C) graden in ongeveer 15-20 minuten goudgeel en laat in de vorm afkoelen.

Als je tartelette is afgekoeld giet je de vloeibare ganache er in en zet je de tartelette in de koelkast om op te laten stijven. Je houdt nog wat ganache over! Dit klop je met de mixer op tot een dikke pasta. Verdeel dit over twee spuitzakken met tip #32 en #1M. Spuit op de tartelette toefjes met de twee verschillende spuitmondjes en decoreer met het fruit en de pecannoten. Strooi er als laatste wat crispy pearls overheen. Zet tot gebruik in de koelkast.