Surftaart

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 300 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes smaakpasta – Slagroom
  • 850 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 250 gram FunCakes Rolfondant – Stone Grey
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant – Fire Red
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Royal Blue
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Navy Blue
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Black
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Red
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Silver Grey
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Royal Blue
  • Beetje aangemaakte FunCakes royal icing
  • 40 ml water
  • 6 eieren
  • 300 ml water
  • Rol biscuitjes
  • 375 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes spuitzak 30 cm
  • FunCakes taartkarton goud/zilver 16 cm
  • Wilton -decorator preferred- ronde bakvorm Ø 20 cm
  • Wilton -decorator preferred- ronde bakvorm Ø 15 cm
  • Wilton -Perfect Height- rolstok
  • Wilton Decorating Brush Set
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • FMM Impression Mats 1 Gemetselde muur/boomnerf
  • FMM More than a Bird House Cutter
  • Plastic dowels, bijvoorbeeld van PME
  • Modelling tool – Bulbulous cone, bijvoorbeeld van PME
  • Modelling tool – Cutting Wheels, bijvoorbeeld van PME
  • Katy Sue Mould Seashells

Bereindinsgwijze:
Het huisje en de surfplanken maak je minimaal 2 dagen eerder zodat het goed kan drogen. Kneed wat wit fondant goed door, rol het uit tot een dikte van 2 mm en steek hier de onderdelen voor het huisje uit. De surfplanken snijd je uit de losse hand met het cutting wheel. Laat dit minimaal 2 dagen goed drogen. Teken er daarna verschillende motieven en decoraties op met de FunColours pennen.

Rol het grijze fondant dun uit en druk met behulp van de impression mat en de rolstok de houtnerf print in je fondant. Snijd hiervan stroken en plak dit op de voor- en zijwanden van het huis. Kleur een deel van het fondant lichtblauw. Rol het dun uit. Snijd hier een deur uit en druk in het overgebleven fondant opnieuw de houtnerfprint. Bekleed hiermee de onderdelen van het dak. Snijd ook met een scherp mes de frontpanelen uit die langs de dakrand komen en de kozijnen van de deur.

Steek een rondje met een gat in het midden uit wit fondant en beplak het met strookjes rood fondant.
Zet alle onderdelen van het huisje pas in elkaar als het echt door en door droog is. Gebruik de Royal Icing om alles aan elkaar te bevestigen.

Kneed voor de schelpjes een beetje lichtblauw, grijs en wit fondant licht door elkaar zodat je een gemarmerd effect creëert. Maak met behulp van de seashells mould schelpjes uit dit gemarmerd fondant.

Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpannen in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Biscuit en Botercrème zoals aangegeven op de verpakking of in de basisrecepten voor biscuit en botercrème. Verdeel het biscuitbeslag over twee bakpannen en bak in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort ze vervolgens op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème verder op smaak met de slagroomsmaakpasta. Leg de biscuits op een op maat geknipt taartkarton, snijd ze beide twee keer door en vul en smeer rondom af met botercrème. Laat ze opstijven in de koelkast.

Rol wit fondant heel dun uit tot een langwerpige strook. Snijd eventueel iets bij met een scherp mesje. Leg dit op een met poedersuiker bestrooid werkblad en rol met de Bulbulous Cone over de randjes. Op deze manier gaat het fondant krullen. Plak twee stroken hiervan vanaf de bovenrand tegen de taart. Je hoeft geen lijm te gebruiken, het blijft plakken tegen de botercrème. Kleur de rest van het witte fondant in diverse blauwtinten en maak wederom stroken met een krullende rand die je tegen de taart aan plakt. Geef de randjes van de stroken een kleurtje met  behulp van de Navy Blue Dust en een kwastje.

Duw 4 dowels in de taart en knip ze af op maat. Maal de rol koekjes fijn in de keukenmachine en bekleed de kleinste taart ermee door dit er met de hand tegenaan te plakken. Ze de taart dan vast op de onderste taart door er een likje botercrème tussen te spuiten. Zet voorzichtig het huisje bovenop de taart en verdeel de surfplanken naar eigen inzicht. Decoreer met de schelpjes.