Spetterende verjaardagstaart

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 150 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
  • FunCakes Smaakpasta – Witte chocolade
  • FunCakes Deco Melts in diverse kleuren
  • 25 ml water
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Wilton spatula
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Wilton bakpapier (reep van 15 cm breed)
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø 15 cm x 10 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Side scraper
  • Diverse magnetronbestendige schaaltjes
  • Plastic folie
  • Stuk karton of krant

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met bakspray. Leg een reep bakpapier van 15 cm hoog tegen de binnenrand van de bakpan en spray hem nogmaals in met bakspray. Maak de Mix voor Biscuit zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept, spatel het beslag in de bakpan en bak de biscuit in 30-35 minuten gaar. Check goed of de biscuit gaar is, i.v.m. de hoogte van de biscuit en afhankelijk van je oven moet deze eventueel nog 5 minuten langer gebakken worden. Stort de biscuit na het bakken op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Maak de Mix voor Enchanted Cream® zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en breng het op smaak met de smaakpasta. Snijd de biscuit met de taartzaag twee of drie keer door, dit is afhankelijk van de hoogte van je biscuit. Smeer tussen de lagen wat Enchanted Cream®. Smeer de taart rondom af met een dikke laag Enchanted Cream® zodat je de biscuit niet meer ziet. Gebruik hiervoor de side scraper. Zet hem een uurtje in de koelkast om goed koud te laten worden.

Bekleed ondertussen je aanrecht voor een deel met plastic folie en zet een stuk karton rechtop tegen de achterwand.
Smelt van elke kleur wat Deco Melts afzonderlijk van elkaar in een schaaltje in de magnetron op max 450W onder af en toe roeren. Als het bijna gesmolten is haal je het uit de magnetron en roer je de zichtbare stukjes weg in de warme melts. Zet de taart op het aanrecht en spetter met een paletmes van een afstandje de Deco Melts tegen de taart.