Special Editions: Donuts

Maak heerlijke zelfgemaakte donuts met deze handige mix. De mix is gemakkelijk te bereiden, je hoeft alleen maar water en olie toe te voegen. Bak ze in de oven of in de frituurpan en je hebt perfect gevormde smeuïge donuts!

Met een verpakking van 500 gram kun je circa 12-24 donuts maken, afhankelijk van de grootte en dikte.

Bereidingswijze:
Voor het beste resultaat bereiden in de frituur. Verwerk de ingrediënten op kamertem-peratuur. Kneed 500 g mix, 215 ml water en 65 ml (55 g) plantaardige olie met een mixer met deeghaak gedurende 5 minuten. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 5 mm. Steek de donutvormen uit en laat 25 minuten rusten. Verwarm de frituurpan op 180°C of de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Frituur: Bak de donuts goudgeel in ca. 90 sec. per kant. Oven: Leg de donuts in een donutvorm en bak in ca. 12 minuten goudgeel. Bestrijk met gesmolten boter en decoreer naar wens.

Ingrediënten:
tarwebloem, suiker, gemodificeerd zetmeel, rijsmiddel: E450, E500, plantaardige olie en vet (raap), tarwegluten, zout, emulgator: E471 (palm), E472e (zonnebloem, raapzaad), verdikkingsmiddel: E466, aroma, enzymen (tarwe). Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: ei, soja, melk en lupine. Dit product is Halal gecertificeerd.

Inhoud:
500 gram.

De FunCakes Special Edition mixen is een range van nieuwe en seizoensgebonden bakmixen met een tijdelijk karakter.