Special Edition: Sloffenbodem

De mix voor Sweet Cookie & Crust ook wel bekend als de mix voor Sloffenbodem is een veelzijdige mix! Deze mix kan namelijk gebruikt worden voor het maken van sloffenbodems, koekjes, appeltaart,kano’s gevulde koeken, taartbodems en meer. Deze mix geeft veel volume tijdens het bakken en heeft een heerlijke brosse en krokante korst.

Bereidingswijze:
Algemeen: Meng 500 g mix met 155 g boter en 50 g ei (1 stuk). Kneed tot een stevig deeg en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Dit deeg is geschikt om te verwerken voor koekjes, sloffenbodems, gevulde koeken, kano’s, taartbodems en meer.
Voor slof: Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit tot ca. 8 mm dikte en bekleed de sloffenring. Meng 250 g amandelspijs met 1 ei en doe dit in een spuitzak. Spuit met een zigzagbeweging het spijs op de bodem. Meng 100 g mix voor banketbakkersroom met 250 ml water en klop in ca. 5 minuten tot een gladde massa. Spuit de room in het midden van de slof en bak in ca. 35 minuten gaar. Laat afkoelen en decoreer naar wens.
Voor koekjes: Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte en steek vormen uit. Baktijd ca. 12 minuten op 180°C (heteluchtoven 160°C).
Voor appeltaart: Rol het deeg uit tot ca. 5 mm dikte, bekleed een springvorm (Ø 22-24 cm) met het deeg en vul met appelpartjes van 1 kg appels die zijn vermengd met wat kaneel en suiker. Leg op de appels een raster van reepjes deeg en bestrijk deze met losgeklopt ei. Baktijd ca. 50 minuten op 170°C (heteluchtoven 150°C).

Ingrediënten:
tarwebloem, suiker, lupinemeel, rijsmiddelen: E450, E500, maiszetmeel, natuurlijk citrus aroma. Voor allergenen zie de vet gedrukte ingrediënten. Dit product is Halal gecertificeerd.

Inhoud:
500g.

De FunCakes Special Edition mixen is een range van nieuwe en seizoensgebonden bakmixen met een tijdelijk karakter. </i