Slagroomtaart met hazelnootkrokant

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Biscuit
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 20 gram FunCakes Amandel Schaafsel
  • 20 gram FunCakes Hazelnoot krokant
  • 200 gram FunCakes Chocolade melts
  • Aardbeien jam
  • 4 eieren (circa 210 gram)
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 275 ml water
  • 1 zakje klopfix
  • Ronde bakvorm 20 cm
  • Taartzaag
  • Draaiplateau
  • Taartkarton
  • Spatel
  • Scraper
  • 2 Spuitzakken
  • Grote spuitmond stervorm
  • Chocolade vorm naar keuze

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 250 gram mix, 4 eieren en 25 ml water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na mixen. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart gaar in 30-35 minuten. De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster. Laat de biscuit goed afkoelen.

Plaats de taart omgekeerd op een taartkarton. Snij de biscuit met de taartzaag in 3 gelijke delen en markeer de lagen met cocktail prikkers die je recht onder elkaar in de biscuit steekt, zodat je na het vullen de taart weer exact op elkaar kunt zetten.

Maak de banketbakkersroom, meng 100 gram mix met 250 ml water en klop de room met een garde of mixer ca. 5 minuten op tot een gladde massa. Doe nu de room in een spuitzak met een stervormige spuitmond. Laat de room even opstijven alvorens te verwerken.

Spuit langs de rand van de eerste laag van de biscuit een dijkje van banketbakkersroom. Doe in het midden een laag kersenjam, plaats de tweede laag erop en smeer deze in met de banketbakkersroom. Plaats dan de laatste laag er boven op.

Klop nu de slagroom met 4 eetlepel suiker en een zakje klopfix tot een stevige room.

Zet de biscuit op een draaiplateau. Smeer de randen van de biscuit af met een laag slagroom van ongeveer 1cm dik. Smeer daarna een dunne laag slagroom op de bovenkant van de taart en egaliseer met je spatel. Plak de Hazelnoot Krokant aan de zijkant van de taart helemaal van boven tot onder.

Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit een schelprand op de buitenste rand bovenop de taart. Spuit daarna grotere toeven naar wens bovenop de taart (waar je later de chocola in steekt).

Rooster de amandelschaafsel in een pan, totdat deze bruin wordt. Laat het eerst afkoelen en strooi het daarna willekeurig over de taart.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt).
Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. Vul nu de chocolade vorm met chocolade en laat afkoelen en uitharden in de koelkast. Steek ze vervolgens in de gespoten toeven.

De taart is nu klaar om van te smullen! Bewaar de taart in een dichte taartdoos in de koelkast.

Tip: Je kunt natuurlijk ook mandarijnpartjes gebruiken om te garneren.

Aantal taartpunten:
10-12 punten.