Waar ben je naar op zoek?

Slagroomtaart met hazelnootkrokant

Koffie momentje? Serveer dan deze verrukkelijke slagroomtaart met hazelnootkrokant!

40 min. bereiden
35 min. bakken
1 uur en 15 min. wachten
8 - 12 personen

Wat heb je nodig voor jouw slagroomtaart met hazelnootkrokant:

Ingrediënten

  • 250 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 100 g FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • 20 g FunCakes Amandelschaafsel
  • 20 g FunCakes Hazelnootkrokant
  • 200 g FunCakes Chocolade Melts Puur
  • Aardbeien jam
  • 4 eieren (circa 200 g)
  • 250 ml slagroom
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 275 ml water
  • 1 zakje klopfix

Benodigdheden

  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken
  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes Cake Board Rond Ø20cm
  • Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 20x7,5cm
  • Wilton Spuitmondje #1M Open Star
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Chroom Plated Afkoelrek
  • Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
  • Wilton Decorator Preferred Spatel met Hoek
  • Wilton Rol Bakpapier
  • Wilton Spuitmondje #1M Open Star
  • PME Kunststof Schraper

Recept van Slagroomtaart met hazelnootkrokant

1

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

2

Bereid 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vet de bakvormen in met de bakspray. Verdeel het beslag over de bakpannen en bak de biscuits in 30-35 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

3

Bereid 100 gram FunCakes Mix voor Banketbakkersroom zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vul hiermee een spuitzak en laat deze iets opstijven.

4

Plaats de taart omgekeerd op een taartkarton. Snij de biscuit in 3 gelijke delen met behulp van een taartzaag en leg de eerste laag op het draaiplateau. Spuit langs de rand van de eerste laag van de biscuit een dijkje om vervolgens in het midden een laag kersenjam aan te brengen. Plaats de tweede laag erop en smeer deze volledig in met de banketbakkersroom. Plaats dan de laatste laag er boven op.

5

Klop nu de slagroom met de suiker en een zakje klopfix tot een stevige room. Smeer de taart vervolgens met een dun laagje room af om alle kiertjes te vullen en de oneffenheden weg te werken. Zet het vervolgens een uur in de koelkast om hierna de volgende laag room van ongeveer 1 cm dikte aan te brengen en deze af te smeren met een scraper.

6

Leg vervolgens een handje vol hazelnootkrokant in je hand en plak dit met een duwende beweging aan de zijkant van de taart. Herhaal dit proces totdat alle zijkanten zijn bedekt.

7

Plaats spuitmond #1M in de spuitzak en vul deze met de overgebleven. Spuit een schelprand op de buitenste rand bovenop de taart. Spuit daarna grotere toeven naar wens bovenop de taart.

8

Rooster 20 gram amandelschaafsel in een pan, totdat deze bruin zijn. Laat het eerst afkoelen en strooi het daarna over de taart.

9

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een magnetron bestendige kom. Plaats deze in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Roer de melts elke 15 tot 20 seconden door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is ontstaan.

10

Vul een spuitzak met de chocolade, knip het puntje van de spuitzak af en creëer je eigen decoraties op een bakpapiertje. Laat ze uitharden in de koelkast en versier hier vervolgens de taart mee.

Nog heel even wachten voordat je kunt genieten van jouw taart. Vergeet je creatie niet te delen via: #funcakesbyme

Vergelijkbare recepten