Ruby-Pure chocolade cake

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Special Edition Mix voor Ruby Cake
  • 400 gram FunCakes Special Edition Mix voor Donkere Choco Cake
  • 300 gram FunCakes Mix voor Macarons
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 150 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
  • 150 gram FunCakes Chocolade Melts Ruby
  • 70 gram eiwit
  • 880 gram zachte ongezouten roomboter
  • 8 eieren
  • 425 ml water
  • FunCakes Smaakpasta -Witte Choco
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Golden Ginger
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Soft Pink
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Deep Claret
  • FunCakes Marsepein Decoratie Rozen Goud Set/6
  • FunCakes Mini Chocolade Rocks –Puur
  • FunCakes Bake elease spray
  • FunCakes spuitzak 41 cm
  • Wilton tip #1M
  • Wilton tip #2A
  • Wilton Decorator Preferred Spatula Hoek 22,5 cm
  • Wilton Basic Turntable
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Recipe Right Non-Stick Cooling Grid
  • Macaron Mat bijv. van Silikomart
  • Craft Brush Set bijv. van PME
  • Plain Edge Side Scraper bijv. van PME
  • Bakpan 20 cm rond bijv. van PME
  • Rejuvenator
  • Frambozen
  • Gedroogde cranberries

Bereindinsgwijze:
Maak de macaronmix met de 70 gram eiwit zoals is aangegeven op de verpakking. Maak een mengsel van de soft pink dust en de deep claret dust om tot een ruby kleur te komen. Kleur hiermee de macaronmix. Doe dit in een spuitzak met #2A en spuit doppen op de macaron mat. Laar dit 2 uur aan de lucht drogen. Ondertussen kan je de cakes bakken.

Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C) graden hetelucht en vet de bakpan in met bakspray. Maak de Ruby cake mix met de 4 eieren en 180 gr. ongezouten zachte boter, zoals is aangegeven op de verpakking. Spatel het beslag in de bakpan en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Stort hierna op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Was de bakpan af en vet opnieuw in met bakspray. Maak de chocolade cake met 4 eieren, 25 ml. water en 200 gr. zachte ongezouten boter zoals is aangegeven op de verpakking. Spatel het beslag in de bakpan en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Stort hierna op een taartrooster en laat helemaal afkoelen. Maak ondertussen de botercrème mix aan met water zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept, en laat 500 gram boter op kamertemperatuur komen. Laat na het bakken van de cakes de temperatuur van de oven terugzakken naar 150°C (heteluchtoven 130°C) en bak de macarons in 15 minuten gaar. Laat ze op het aanrecht op de mat afkoelen. Haal ze er pas van af als ze helemaal afgekoeld zijn.

Maak van de golden ginger dust en rejuvenator een verfje, neem de grootste platte kwast uit de set en strijk hiermee met de verf over de macaronschelpen.

Maak de botercrème verder af zoals is aangegeven en breng op smaak met de witte chocolade pasta. Snijd de cakes allebei 2 x door met de taartzaag en stapel ze om en om met een laag crème op elkaar. Met een spatel smeer je de hele buitenkant af met crème en je trekt het daarna helemaal strak met behulp van de turntable en de side scraper.

Zet de taart een uur in de koelkast om goed koud te laten worden. Smelt de ruby melts in de magnetron en doe dit in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en laat de melts langs de rand naar beneden glijden. Zet weer terug in de koelkast zodat de ruby kan opstijven. Smelt ondertussen de pure melts en doe dit ook in een spuitzak. Laat dit ook langs de rand naar beneden glijden en zet hierna ook weer even in de koelkast om op te stijven.

Doe de botercrème in een spuitzak met #1M en spuit de rand vol met kleine toefjes. De creme die je overhebt meng je met de gesmolten pure melts die je over hebt van de drip. Dit doe je in een spuitzak met #2A en hier vul je de macarons mee. Decoreer de taart verder af met de macarons, frambozen, gedroogde cranberries, gouden roosjes en de choco rocks.