Robuuste appelkruimeltaart met spijs en noten

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Sloffenbodem
  • 250 gram FunCakes Amandelspijs 1:1 afgeslapt met 1 ei
  • 155 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 125 gram gemengde gehakte noten (ongezouten)
  • 5 appels
  • 75 gram rozijnen
  • Kaneel
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Wilton Non-Stick Parchment Paper Pre-Cut
  • Springvorm -24,5cm bijv. van Kaiser

Bereidingswijze:
Was de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Meng de appelschijfjes met 125 gram gehakte ongezouten noten, 75 gram rozijnen, kaneel, basterdsuiker en custardpoeder.

Verwarm de oven voor op 170°C (150°C graden hete lucht). Doe alle ingrediënten voor de sloffenmix (bereidingswijze op verpakking) in een mengkom en draai dit op lage stand tot een kruimelig deeg. Let op! Als je te lang draait wordt het een massieve bal!

Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en trek de rand eromheen. Spray de randen in met bake release spray. Doe 2/3 van de kruimels in de springvorm, bedek de bodem met de kruimels, duw licht aan en duw de kruimels omhoog tegen de rand. Bedek de bodem met het afgeslapte spijs. Leg hier het appelmengsel op en duw iets aan. Strooi de resterende kruimels over de bovenkant.

Bak de appeltaart in ongeveer 50-60 minuten goudbruin.