Rabarbertaart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Sloffenbodem
  • 155 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 75 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream®
  • 50 ml water
  • 50 ml magere melk
  • 50 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 125 ml waterv
  • Langwerpige quiche pan bijvoorbeeld van Fat Daddio’s
  • Bakspray
  • 2 eetlepels witte basterd suiker
  • 500 gram rabarber
  • Dunschiller
  • Blindbakbonen
  • Bakpapier
  • Plastic folie
  • Rolstok
  • FunCakes glaze topping
  • Bakkwast
  • Garde

Bereidingswijze:
Meng 500 gram mix met 155 gram boter en 1 ei. Kneed tot een stevig deeg, verpak in huishoudfolie en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Maak twee flinke stengels rabarber schoon en snijd dit in kleine stukjes. Doe dit samen met een eetlepel water in een pan en kook dit helemaal tot moes op een laag vuur. Roer hier van het vuur af de 2 eetlepels witte basterdsuiker doorheen en laat afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor 160°C (heteluchtoven 140°C). Spray de bakpan in met de bakspray, rol het deeg uit met de rolstok tussen twee vellen huishoudfolie tot een dikte van ongeveer 4 mm en de lengte van de bakpan. Leg het deeg erin, druk licht aan en haal het overtollige deeg weg. Leg op het deeg een vel bakpapier en doe hier de blindbakbonen op. Plaats de bodem in de oven en bak deze circa 20 minuten. Haal hierna het bakpapier met de bonen van de bodem en bak dit nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.

Klop de mix voor enchanted cream® met 50 ml water en 50 ml melk tot een luchtig geheel. Meng de mix voor banketbakkersroom met 125 ml water in een kom en mix dit met een garde tot een gladde massa en laat 10 minuten staan.

Mix vervolgens met een garde de enchanted cream® en de banketbakkersroom door elkaar. Dit noemen we ook wel Zwitserse room. Voeg de afkoelde rabarbermoes toe aan de room. Giet de vulling in de afkoelde boem en plaats deze 15 minuten in de koelkast.

Maak met de dunschiller van de overgebleven rabarber mooie lange slierten en leg ze even in heet water zodat ze wat zachter worden. Maak op de bovenkant van de taart een mooi vlechtwerk met de lange rabarberslierten. Geef de bovenkant een mooie glans laag met een kwast met een beetje verwarmde gelei.