Pizza cupcakes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 250 gram gezouten roomboter
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 4 bifi worstjes
  • Groene knoflook olijven
  • Zongedroogde tomaten
  • Verse krulpeterselie
  • Parmezaanse kaas vlokken
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 tomaten, ontveld
  • Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Bol mozzarella, in kleine stukjes
  • Muffin/cupcake bakvorm standaard
  • Baking cups
  • Afkoelrooster
  • Zout en peper
  • Koekenpan

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

Snijd de bifi worstjes en de olijven in dunne plakjes, de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de peterselie fijn.

Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag. Voeg hier de fijngesneden bifi worstjes, olijven, 1 gesnipperde ui, 1 teen knoflook, een handje Parmezaanse kaas vlokken, Italiaanse kruiden, de fijngesneden mozzarella en de peterselie aan toe. Roer dit goed door.

Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven, ca. 20 minuten. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Bak in een koekenpan de ui met de knoflook glazig en voeg hierna de tomaten toe. Breng op smaak met peper,zout en Italiaanse kruiden. Laat het iets inkoken. Plaats op elke cupcake een dotje saus en decoreer verder af met een stukje Parmezaanse kaas, een schijfje worst en een toefje peterselie.

Aantal cupcakes:
24 cupcakes.