Pandakoekjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cookies
  • 450 gram FunCakes Mix voor Royal Icing
  • Klein stukje FunCakes fondant – Raven Black
  • FunColours dust – Zwart
  • 1 ei
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 55 ml water + extra om te verdunnen
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes wegwerpspuitzak 30 cm
  • Dusting pouch met Maïzena
  • Wilton -Perfect Height- rolling pin
  • Wilton -Wide Glide- rolling pin
  • 2x Wilton spuitmond #3
  • Wilton bakpapier
  • PME uitsteker – Teddy
  • PME needle tool
  • PME cutting wheels

Bereidingswijze:
Maak de Mix voor Cookies zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg uit de koelkast even stevig door en rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot een dikte van 2-3 mm. Steek net zoveel beertjes uit als je deeg hebt. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op het aanrecht. Maak de Mix voor Royal Icing zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verdun hierna de icing met water tot yoghurtdike. Verdeel het in twee porties en kleur één portie zwart met de zwarte dust. Doe dit in twee spuitzakken met spuitmondje #3. Spuit eerst de witte gedeeltes van de beertjes, laat dit een uur drogen en spuit dan de rest met zwart. Gebruik de needle tool om het mooi te verdelen en goed in eventuele hoekjes te komen. Laat de koekjes goed drogen. Rol het zwarte fondant heel dun uit op een met Maïzena bestoven werkblad en maak met behulp van het cutting wheel ovalen voor de ogen. Maak de neusjes en de pupillen van kleine bolletjes zwart fondant. Plak dit voorzichtig met wat eetbare lijm op de koekjes.

Aantal:
20 koekjes

Tip! Maak een volledige panda sweet table en combineer dit recept met de bamboe-pandataart, pink panda taart, panda candy bark  en de panda marshmallows!