Panda marshmallows lollies

Benodigdheden:

  • FunCakes Deco Melts – Extreme White
  • FunColours Brush Food Pen – Zwart
  • FunCakes wegwerpspuitzak – 30 cm
  • FunCakes Royal Icing, al aangemaakt, zwart gekleurd en verdund tot yoghurtdikte
  • Wilton Lollipop sticks – 15 cm
  • Wilton bakpapier
  • Magnetronbestendig schaaltje
  • 1 dummie van willekeurige grootte
  • Zak marshmallows

Bereidingswijze:
Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en doe de verdunde, zwarte royal icing in een spuitzak. Knip er een klein puntje af, spuit kleine bolletjes van dezelfde grootte op het bakpapier en laat ze goed drogen. Het beste doe je dit een dag eerder zodat het goed droog is. Verwarm de Deco Melts op 450W in de magnetron onder af en toe roeren. Haal het uit de magnetron zodra het bijna gesmolten is en roer de laatste nog zichtbare stukjes weg in de warme melts. Steek de marshmallows op een stokje en dip ze in de melts. Tik het overtollige er af op de rand van het schaaltje en prik ze in de dummie. Dip er 5 per keer en laat ze 5 minuten in de koelkast opstijven. Als je alle marshmallows gedipt hebt, maak je de melts iets dikker met een drupje water en haal je alle zwarte bolletjes los van het bakpapier. Doe de dikke melts in een spuitzak, spuit twee kleine bolletjes boven op de marshmallows en duw de zwarte bolletjes er rechtop in. Laat weer opstijven in de koelkast. Vervolgens maak je met de zwarte foodpen ogen en een neusje op de marshmallows.

Aantal:
+/- 16 lollies

Tip! Maak een volledige panda sweet table en combineer dit recept met de panda-bamboe taart, pink panda cake, panda candy bark  en de pandakoekjes!