Panda candy bark

Benodigdheden:

  • FunCakes Deco Melts – Zwart
  • FunCakes Deco Melts – Extreme White
  • Stukje FunCakes fondant – Elegant Ivory
  • Stukje FunCakes fondant – Spring Green
  • FunColours Dust – Milk Chocolate
  • FunColours Dust – Ivy Green
  • FunColours Dust – Snow White
  • Witte bloemen uit de FunCakes suikerdecoraties kleine bloemen set/32
  • Wilton kwastjes set/5
  • Wilton bakpapier
  • Karen Davies siliconen mould – Bamboo by Alice
  • Twee magnetron bestendige schaaltjes
  • Satéprikker

Bereidingswijze:
Gebruik de Karen Davies mould om wat bamboe en blaadjes te maken, gebruik voor de bamboe de ivoor fondant en voor de blaadjes spring green fondant. Snijd met een mesje de bamboe in kleine stukjes en poeder ze eerst lichtgroen. Hierna ga je er met een mengsel van witte en bruine poeder licht overheen om het de juiste kleur te geven. Doe de twee kleuren melts apart in een schaaltje en verwarm ze op 450W in de magnetron onder af en toe roeren. Als het bijna helemaal gesmolten is haal je het uit de magnetron en roer je de nog zichtbare stukjes weg in de warme melts. Verdeel de twee kleuren melts over een met bakpapier beklede bakplaat en ga er met een satéprikker doorheen om het licht te marmeren. Leg er direct de bamboe, blaadjes en bloemetjes op. Laat het 10-15 minuten opstijven in de koelkast en bewaar hierna op kamertemperatuur.

Tip! Maak een volledige panda sweet table en combineer dit recept met de panda-bamboe taart, pink panda cake, panda donuts, panda koekjes en de panda marshmallows!