Paastruffels

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • FunCakes Deco Melts Yellow
  • FunCakes Deco Melts Orange
  • FunCakes Deco Melts  Light Green
  • FunCakes Deco Melts Pink
  • FunCakes Deco Melts Purple
  • FunCakes Suikerdecoratie wortels
  • FunCakes Suikerdecoratie kleine bloemen
  • FunCakes musketzaad Voorjaar
  • FunCakes Sugar Strands Colourmix
  • FunCakes Wegwerp spuitzakken 30cm.
  • 250 gram zachte ongezoute roomboter
  • 150 ml slagroom
  • Zakje vanille suiker
  • Wilton Decorating Tip Round #2A
  • Wilton bakpapier
  • Cocktailprikkers
  • Magnetron bestendige schotels

Bereidinswijze:
Doe de roomboter, suikerbakkerspoeder, slagroom en een zakje vanillesuiker in een mengkom en mix dit rustig op lage snelheid in ongeveer 10 minuten tot een gladde crème. Het lijkt of het gaat schiften maar als je gewoon door blijft mixen wordt het mooi glad.

Bekleed een bakplaat of snijplank met een vel bakpapier en doe de crème in een spuitzak met #2A. Spuit op het bakpapier hoge doppen en steek er een cocktailprikker in. Zet dit ongeveer een half uur in de vriezer. Smelt ondertussen de Deco Melts in de magnetron op 450W tot het bijna gesmolten is. De stukjes die je nog ziet roer je glad in de warme melts.

Strooi het musket en de Sugar Strands op een dienblad of schaal. Haal de bevroren crème doppen uit de vriezer en dip ze in de melts. Tik het overtollige er af en zet ze direct op het musket of sugar strands. Laat het opstijven in de koelkast. Dip 6 a 7 doppen per keer in verband met ontdooien. Haal de prikker met een draaibeweging uit de truffels en plak op het gaatje een decoratie met wat gesmolten decomelts. De truffels kan je ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Aantal: ongeveer 30