Monster Cake Smash

Benodigdheden:

  • 750 g FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 400 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 250 g FunCakes Rolfondant – Sea Blue
  • 250 g FunCakes Rolfondant – Baby Blue
  • 150 g FunCakes Rolfondant – Raven Black
  • 150 g FunCakes Rolfondant – Denim Blue
  • 250 g FunCakes Rolfondant – Bright White
  • FunCakes Edible FunColours Gel – bright green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – royal blue
  • 7,5 ei
  • 750 g zachte ongezouten roomboter
  • 400 ml water
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes wegwerpspuitzak 41 cm
  • FunCakes piping gel
  • Wilton Sports Ball Pan Set
  • Wilton -Decorator Preferred- bakvorm Ø 15 cm
  • Wilton spuitmond #233
  • Wilton taartrooster
  • Wilton Circles Nesting Metal Cutter Set/4
  • Wilton -Perfect Height- rolstok
  • Wilton spatula hoek
  • PME Cookie Cutter Heart set/2
  • PME Modelling Tools – cutting wheels
  • FMM Multi Ribbon cutter
  • Scherp mes
  • Satéprikkers
  • Cone dummie of punt gemaakt van karton (of bekleed een hoorntje met fondant!)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de ronde bakvorm en een van de twee halve bol pannen in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Cupcakes zoals is aangegeven op de verpakking en vul de bakpannen met het beslag. Bak de cakes in 50-60 minuten bruin en gaar. Check ze af en toe met een satéprikker. Worden de cakes te bruin dan leg je er halverwege de baktijd een stuk aluminiumfolie overheen. Maak ook alvast de Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cakes na het bakken 10-15 minuten afkoelen in de bakpan en stort ze vervolgens op een taartrooster om af te laten koelen.

Smeer de piepschuim cone of het ijshoorntje in met piping gel en bekleed deze met Baby Blue fondant. Kleur 150 g Bright White fondant met de Royal Blue gel, rol het uit tot een lange dunne strook en maak met de Multi Ribbon cutter een mooie sliert. Plak dit met wat eetbare lijm op de cone. Rol wat Baby Blue fondant dun uit en steek hier twee hartjes uit voor de voeten.
Kneed wat zwart fondant soepel, rol het uit en maak met de cutting wheel een mond. Steek met een ronde uitsteker ook een pupil uit. Rol een stukje Sea Blue fondant uit en steek er met een ronde uitsteker een oog uit. Kneed de rest soepel en vorm hier twee hoorntjes van. Steek in beide hoorntjes een satéprikker.

Rol een klein stukje wit fondant uit en steek hier met de grootste ronde uitsteker weer een oog uit. Plak nu alle onderdelen van het oog met wat eetbare lijm op elkaar en laat even drogen. Kleur een stukje wit fondant groen met de Bright Green Gel en vorm hier een balletje van wat je boven op de cone/ijshoorn bevestigt.

Kleur de botercrème groen met de kleurstof. Zet de twee cakes met een likje botercrème ertussen op elkaar en snijd het met een scherp mes iets bij. Smeer de hele cake rondom in met wat groene botercrème, plak de mond van fondant er op en laat opstijven in de koelkast. Doe de rest van de botercrème in een spuitzak met #233 en bekleed hiermee de hele cake. Bevestig de hoorntjes aan de zijkant van het hoofd, knip eventueel een stuk van de satéprikker af. Zet ook het hoedje bovenop de cake. Plak als laatste het oog op de taart en leg de voetjes ervoor.