Waar ben je naar op zoek?
swirl_header_content-over-visual_vertical
Bakingrediënten

Meringue Poeder

De FunCakes meringue poeder is geschikt voor het maken van schuimpjes, meringues, pavlova en Amerikaanse botercrème. De poeder is klaar voor gebruik, voeg alleen water en eventueel suiker toe.

Vind je favoriete FunCakes verkooppunt
Swirl top

Meringue Poeder

Scharreleiwit (gedroogd), suiker, verdikkingsmiddel: E466, voedingszuur: E330.

Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.

Kan sporen bevatten van: gluten, soja, melk, lupine.

Koel en droog bewaren.

Halal gecertificeerd

Voedingswaarden per 100g

Energie1580 kJ / 377 kcal
Vet0 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers39,1 g
Eiwitten45,3 g
Zout2,5 g
  • 150 g (F54405)
Swirl top

Andere producten

Bereidingswijze van Meringue Poeder

1

Verwarm de oven voor op 120°C (100°C heteluchtoven).

2

Zorg dat de mengkom en garde helemaal vetvrij zijn en gebruik voor het toevoegen van de suiker altijd een schone lepel.

3

Meng 14 g meringuepoeder met 125 ml water en 125 g fijne kristalsuiker.

 

4

Klop het mengsel 5 minuten op hoge snelheid tot een vast schuim.

5

Voeg hier geleidelijk in een straaltje 250 g fijne kristalsuiker aan toe.

 

 

6

Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt.

 

 

7

Vul een spuitzak met het meringueschuim en spuit de meringues op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

 

8

Droog de meringues ca. 1,5 uur in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen in de oven.

Swirl top

Voor het maken van Amerikaanse botercrème: meng 190 g Crisco met 7 theelepels (35 g) water, voeg daarna 450 g suikerbakkerspoeder en 15 g meringuepoeder toe en mix. Voeg 4 theelepels (20 g) water toe en meng goed tot een smeerbare crème.

Vanwege de structuur van dit product is deze niet geschikt voor het maken van Royal Icing.

Swirl top

Recepten