Macarons met ganache

Benodigdheden:

  • 10 gram FunCakes eiwitpoeder
  • 60 ml water
  • 60 gram FunCakes amandelmeel
  • 110 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 20 gram suiker
  • FunColours Edible FunColours Gel – Pink
  • Bakpapier of macaronmat
  • Siliconenspatel
  • Wegwerp spuitzakken
  • Wilton spuitmondje 12
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram FunCakes chocolade melts melk
  • 25 gram FunCakes chocolade melts melk
  • FunCakes musketzaad parelmoer

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150°C (heteluchtoven 130°C). Vermeng 10 gram eiwitpoeder met 60 ml water in de kom goed met elkaar. Laat dit 5 minuten staan en klop het geheel vervolgens op. Zodra de eiwitten goed stevig zijn voeg je de 20 gram suiker toe en de kleurstof. Zeef 60 gram amandelmeel en 110 gram suikerbakkerspoeder over het eiwit en schep alles losjes om met een siliconenspatel. Liever een mix? Je kunt ook de FunCakes Mix voor Macarons gebruiken om het beslag te maken.

Vul een spuitzak (met spuitmondje 12) met het mengsel en spuit ongeveer 30 dopjes op het bakpapier of de macaronmat. Laat de dopjes minstens 1 uur rusten op een droge plek zodat er een dun korstje op komt. Bak de dopjes 10-12 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.

Kook de slagroom in een pan, haal de pan van het vuur en roer 150 gram chocolade melts door de slagroom, tot er geen klontjes meer zijn. Laat de ganache in de koelkast opstijven tot chocoladepasta dikte. Vul een spuitzak met de ganache, knip het puntje eraf en spuit op de macaron een beetje ganache. Plaats de andere kant erop.

Smelt 25 gram chocolade melts in de magnetron. Vul een spuitzak met de chocolade en knip het puntje eraf. Decoreer de macarons met chocolade en musketzaad. Zet de macarons nog minimaal 1 dag in de koelkast voordat je ze opdient.

Aantal stuks:
15 macarons.