Maak je eigen verjaardagstafel!

Ben jij ook zo gek op verjaardagen? Of het nou die van jezelf of die van je beste vriendin is, verjaardagen zijn dé kans bij uitstek om lekker uit te pakken en de keuken in te duiken! Maar vergeet ook je woonkamer niet, want met een mooi aangeklede sweet table creëer je meteen die heerlijke verjaardagssfeer in huis! Bovendien laat je je gasten dan lekker zelf hun gebakje uitkiezen, dat geeft jou weer vrije handjes ;). Met de onderstaande tips en tricks heb jij in een handomdraai een fantastische sweet table staan.

1. Denk goed na over waar jouw sweet table moet komen te staan.
Met al die eye candy op één tafel bij elkaar, zullen je gasten zich automatisch rondom je prachtig gedecoreerde sweet table verzamelen, zorg dus dat er voldoende ruimte rondom je tafel is. Denk bovendien na over de achtergrond van je tafel. Zet je ‘m vrij in de ruimte zodat iedereen er omheen kan lopen? Of juist tegen een wand? Een achtergrond kan je namelijk weer makkelijk gebruiken om je tafel te decoreren door er een leuke slinger of ballonnen tegenaan te hangen.

2. Beken kleur!
Door passend kleurgebruik krijgt je sweet table een stijlvolle en passende look. Kies vaste kleuren en steunkleuren die je laat terugkomen in zowel je lekkernijen als je decoratie en laat je niet te veel verleiden van die kleuren af te wijken. Op die manier wordt je sweet table één geheel.

3. Werk met hoogteverschillen en houd de positie van je onderdelen in de gaten.
Plaats je taarten en traktaties zo op de tafel dat hoge en lage onderdelen mooi in verhouding zijn. Zo gebeurt er overal op je tafel iets en geef je de sweet table zowel van een afstand als van dichtbij een mooie look. Zorg dus dat je grote projecten als taarten afwisselt met kleinere als cupcakes, koekjes en macarons. En maak slim gebruik van taart- en cupcakestandaards, om lage onderdelen toch de hoogte in te brengen! Houd daarbij een aantal basisrichtlijnen in je achterhoofd. Kies een showstuk die de meeste aandacht mag hebben en waaromheen je de rest van je sweet table organiseert. Zorg dat hoge onderdelen in de achtergrond staan en lagere in de voorgrond, of indien je tafel in de vrije ruimte staat, hoge onderdelen in het midden en de lagere daaromheen. En ontwerp je tafel volgens het hoog-laag-hoog of het laag-hoog-laag principe.

4. Er is meer dan bakken alleen!
Serieus? Yup, echt waar. Je brengt je sweet table ook tot leven door deze aan te kleden met meer dan baksels alleen. Een grote kan limonade (of cocktails ;)) in een van de kleuren uit je tafel is bijvoorbeeld een hele leuke toevoeging! Vergeet daarbij vooral de glaasjes met vrolijke rietjes niet. Ook potjes met snoepgoed of een aantal lolly’s in een glas kunnen net die vrolijke finishing touch geven.

5. Doe het met decoratie.
Wees niet bang om met decoratie de aandacht van je taarten af te leiden. Zolang je je gekozen kleuren goed in de gaten houdt, zorgt decoratie er juist voor dat alle ogen gericht zijn op je sweet table en je taarten de aandacht krijgen die ze verdienen! Kies bijvoorbeeld een mooie grote slinger die je afwisselt met een aantal subtielere of schaf een pompoms of honingraatballen aan. Tegenwoordig verkopen veel winkels zelfs complete sets hiervan, wat je weer helpt om binnen je kleurpalet te blijven! Vergeet bovendien ook de bestekbordjes, -vorkjes en servetten niet. Daarmee kleed je niet alleen je tafel nog extra aan, ook voelen je gasten zich vrij om zelf hun gebakje te scoren.

Winactie
Ga jij aan de slag met onze tips om een te gekke verjaardagstafel te maken? Deel dan jouw favoriete verjaardagsmoment op social media. Daarmee maak je namelijk kans op een te gekke FunCakes verjaardagsbox ter waarde van €100,-! Wat je daarvoor moet doen?

  • Deel jouw ultieme verjaardagsmoment op Facebook of Instagram. Dat mag alles zijn: je zelfgebakken taart, je sweet table of je dolgelukkige jarige jop! Zolang jij er maar dat echte verjaardagsgevoel van krijgt.
  • Tag FunCakes en gebruik de hashtag #funcakesfeestje.
  • Uit alle foto’s kiezen wij eind april een winnaar die we bekendmaken via social media.

En dan nu tijd voor het allerleukste! Recepten kiezen 😉. Klik op onderstaande afbeeldingen voor de recepten en enjoy!