Low Sugar: Botercrème

Met deze low sugar mix kun je een Botercrème maken met minder suiker maar die nog steeds perfect is om je taart mee te vullen en af te smeren of voor toeven op cupcakes. Je kunt deze crème eenvoudig om smaak brengen met een van onze smaakpasta’s of geef de crème een leuke kleur met een van de vele food colour gels.

Deze mix bevat 80% minder suiker t.o.v. de reguliere FunCakes mix Botercrème.

Bereidingswijze:
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Voor één portie: meng 200 g mix met 200 ml water, klop het mengsel met een garde en laat dit mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur. Klop 240 g ongezouten (room) boter in ca. 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Eén portie botercrème is voldoende voor het vullen en afsmeren van 1 taart van 25 cm, of het decoreren van ca. 12 cupcakes.

Ingrediënten:
cichoreivezel, stabilisator: E420, gemodificeerd zetmeel (mais), weipoeder (melk), dextrose, geleermiddel: E339, E450, E516, E401, emulgator: E435, zout, verdikkingsmiddel: E415, natuurlijk aroma (boter), aroma. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: gluten, ei, soja en lupine. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Inhoud:
400 gram.