Let it drip cake

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 300 gram FunCakes Mix voor Macarons
  • FunCakes Smaakstof – Perzik
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby Blue
  • 650 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 150 gram FunCakes Dip ’n Drip – Wit
  • 10 gram FunCakes eiwitpoeder
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Dark Silver
  • Rejuvenator Spirit
  • 3 zakjes transparante isomalt, bijvoorbeeld van Squires Kitchen
  • 285 ml water
  • 4 eieren
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram eiwit
  • Geraspte kokos
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø20 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Macaronmat, bijvoorbeeld van Silikomart
  • Set sneeuwvlokplungers, bijvoorbeeld van PME
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • Wilton spuitmond #6B
  • Wilton spuitmond #1A
  • Kwasten
  • Glitterspray, bijvoorbeeld van Sugarflair
  • Wilton bakpapier
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • Wilton Cake Release
  • Veel ijsklontjes
  • Grote glazen schaal

Bereidingswijze:
Mix 300 gram Mix voor Macarons samen met 70 gram eiwit op hoge snelheid in 5 minuten tot een glad beslag, doe dit in een spuitzak en spuit de macaronmat vol doppen. Laat dit twee uur aan de lucht drogen voordat je gaat bakken.

Maak 200 gram Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C). Maak 10 gram eiwitpoeder aan met 60 ml water en roer tot bijna alle klontjes eruit zijn. Klop dit op hoge snelheid met de garde in een vetvrije kom tot een wit schuim. Voeg terwijl de mixer verder draait in een straaltje de fijne kristalsuiker toe en mix tot het glanst en pieken trekt. Doe de helft in een spuitzak met spuitmond #1A. De andere helft kleur je babyblauw en doe je in een spuitzak met #6B. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes en droog dit ongeveer een uur in de oven. Als de oven te heet is zullen de toefjes barstjes gaan vertonen.

Verwarm de oven door naar 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 250 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort na het bakken de biscuit op een taartrooster en laat afkoelen.

Laat de oven nu afkoelen tot 150°C (heteluchtoven 130°C) en bak de macarons gedurende 15 minuten. Ze moeten een mooi ‘voetje’ krijgen en nog chewy van binnen zijn.
Voeg nu de perziksmaakstof toe aan de botercrème. Snijd de biscuit twee keer door, vul met perzikcrème, plaats de lagen weer op elkaar en smeer de cake rondom af met botercrème. Vul met de overgebleven botercrème de macarons.

Kneed 600 gram fondant goed door, kleur dit heel licht blauw en bekleed hiermee de taart. Rol het overgebleven lichtblauwe fondant heel dun uit en steek hier sneeuwvlokjes uit. Kleur wat je daarvan overhoudt donkerder blauw en steek hier ook snowflakes uit. Herhaal met het restje witte fondant en spray hier witte glitter overheen. Laat de snowflakes iets drogen zodat ze makkelijker op te pakken zijn.

Laat 150 gram Dip ’n Drip even smelten in de magnetron en vul er een spuitzak mee waarvan je een klein puntje hebt afgeknipt. Spuit de Dip ’n Drip langs de rand van de taart zodat deze eroverheen dript. Vul hierna de bovenkant op.

Meng de Sparkle Dust met een beetje rejuvenator spirit om eetbare verf te krijgen en verf er een paar macarons mee, spuit er vervolgens wat witte glitter overheen en laat goed drogen.
Smelt de zakjes isomalt in de magnetron of in een pan op het vuur, maar wees heel voorzichtig want het wordt snikheet! Doe ijsklontjes in een grote glazen schaal en giet hier voorzichtig de gesmolten isomalt overheen. Op deze manier maak je de ijsschots voor op de taart. Haal het uit de schaal zodra het ijs redelijk gesmolten is en laat dit op een stuk bakpapier drogen. Idealiter maak je dit een dag van te voren zodat de schots overnacht kan drogen.

Zet de ijsschots met behulp van twee satéprikkers bovenop de taart en decoreer verder met de snowflakes, schuimpjes en macarons. Je gebruikt niet alle macarons en schuimpjes! Wat je overhoudt kun je op een schaal of op het cake board bij de taart presenteren. Plak alle schuimpjes en macarons vast met wat botercrème en de snowflakes met eetbare lijm. Doe twee eetlepels kokos in een schaaltje, spray hier wat witte glitter overheen en roer door. Strooi dit over de taart.