Lemon Meringue maanzaad cake

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Biscuit Deluxe
  • 200 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 4 eieren
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • 25 ml water
  • 200 ml water
  • FunCakes Smaakpasta Lemon Meringue
  • FunCakes Bake Release spray
  • Wilton Chrome Plated Cooling Grid (taartrooster)
  • Wilton Basic Turntable (optioneel)
  • Wilton Taartzaag 25cm
  • Diepe ronde bakpan 20cm, bijv. van PME
  • Side Scraper, bijv. van PME
  • Citroen
  • Eetbare viooltjes
  • Maanzaad

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met de Bake Release spray. Maak de Botercrème zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept, zodat het de tijd heeft om op te stijven. Maak de Biscuit Deluxe mix zoals staat aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en lepel het maanzaad naar eigen inzicht door het beslag. Doe het beslag met de zaadjes in de ingevette bakpan en bak hem in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort hem na het bakken direct op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Maak de botercrème af zoals staat aangegeven op de verpakking of het basisrecept en maak het op smaak met de lemon meringue smaak pasta. Snijd de taart 2 x door met de taartzag en vul de taart met de lemon Botercrème. Ook aan de buitenkant decoraar je de taart met een dun, strak laaje Botercrème. Gebruik hiervoor de side scraper om hem mooi strak te krijgen. Dit gaat het makkelijkst als je een turn table gebruikt.

Zet de taart een half uur in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven en smeer hem hierna nog een keer af met een dikke laag lemon botercrème. Strijk hem vervolgens weer glad met de side scraper.

Snijd wat dunne plakjes citroen, halveer deze en leg dit in een waaier op de taart. Decoreer verder met wat eetbare viooltjes en wat maanzaad.