Lemon curd tartelettes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • Taartvormpjes 9 cm (12 stuks)
  • 100 gram FunCakes mix voor Bavaroise –Citroen-
  • 120 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 citroenen
  • 150 gram boter
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram suiker

Bereidingswijze:
Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met 150 gram boter in een steelpan op laag vuur. Mix met een garde in een kom 2 eieren met de suiker lobbig. Voeg het citroen- botermengsel toe en roer dit goed en doe het daarna weer terug in de pan. Breng dit al roerend aan de kook, draai daarna het vuur laag en verwarm al roerend nog 2 min. Laat de lemon curd in de koelkast afkoelen.

Leg de blaadjes gelatine in koud water.

Kneed 500 g mix, 200 g boter, 1 ei en 25 ml water tot een deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Bekleed hiermee de ingevette tartelettevormen. Bak de tartelettes in ca. 15 min gaar.

Smeer de bodem in met een laagje lemon curd. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Meng de mix voor bavaroise met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom.

Plaats de blaadjes gelatine met aanhangend water in een bakje in de magnetron voor 20 seconden en giet dit vervolgens bij de slagroom. Roer goed door en giet de mousse over de lemon curd in de taartjes, zet ze vervolgens in de koelkast.

Klop 250 ml slagroom met de 30 gram suiker stijf. Decoreer het geheel af met een toefje slagroom, schijfje citroen, munt en musketzaad.

Aantal taartjes:
12 stuks