Lapjestaart

Benodigdheden:

  • 1015 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 500 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakstof – Aardbei Friszuur
  • 1,5 kilo FunCakes Rolfondant Bright White
  • 125 gram FunCakes Rolfondant Raven Black
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Pink
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby Blue
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Aqua
  • FunCakes Suikerparels 4mm – Rood Glans
  • FunCakes Eetbare Lijm
  • 601 ml water
  • 15,5 eieren
  • 625 gram zachte ongezouten boter
  • Diepe, ronde bakvorm van Ø25 cm x 10cm, bijvoorbeeld van PME
  • Diepe, ronde bakvorm van Ø20 cm x 10cm, bijvoorbeeld van PME
  • Diepe, ronde bakvorm van Ø15 cm x 10cm, bijvoorbeeld van PME
  • Bloesem plunger cutter, bijvoorbeeld van PME
  • Hartjes plunger cutter, bijvoorbeeld van PME
  • Set ronde plunger cutters, bijvoorbeeld van PME
  • FunCakes Taartkarton zilver/goud rond 20 cm
  • FunCakes Taartkarton zilver/goud rond 16 cm
  • Wilton bamboo dowels
  • Sugarcraft gun
  • Sugarcraft knife, bijvoorbeeld van PME
  • Kwastje
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin
  • Wilton cooling grid
  • Wilton taartzaag
  • Wilton Cake Release
  • Crisco
  • Jam naar keuze
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder

Bereidingswijze:
Maak de Mix voor Botercrème en de Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en biscuit. Voor de 25 cm-bakvorm heb je 430 gram Mix voor Biscuit nodig, voor de 20 cm-bakvorm 325 gram en voor de 15 cm-bakvorm 260 gram.

Vet de bakpannen in met Cake Release en vul ze met beslag. Bak de 25 cm-biscuit in 45-50 minuten gaar. De 20 cm- en 15 cm-biscuit bak je 30-35 minuten. Na het bakken stort je ze op een taartrooster om ze volledig af te laten koelen.

Verdeel het witte fondant in stukken en kleur het in verschillende tinten met de FunColours kleurstoffen. Bewaar tot gebruik in plastic (ziplock)-zakjes, zodat de fondant zacht blijft. Breng de botercrème op smaak met de aardbeiensmaakstof. Snijd alle biscuits 3 keer horizontaal door en vul ze met jam en de aardbeienbotercrème. Smeer ook rondom helemaal af met een dunne laag botercrème en zet de biscuits vervolgens in de koelkast om op te laten stijven. Als de botercrème is opgesteven smeer je ze nogmaals af en laat je ze wederom opstijven in de koelkast.

Rol de kleuren fondant uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad en snijd er met een scherp mes lapjes uit. Plak de lapjes tegen je taarten aan en strijk glad. Bekleed op deze manier alle taarten. Versier de lapjes met uitgestoken bloemetjes, hartjes en rondjes. Druk in de bloemetjes een rood pareltje. Stapel de taarten op elkaar met kartons en dowels, zoals beschreven in dit basisrecept.

Kneed door de zwarte fondant wat Crisco zodat het zacht en soepel wordt. Doe dit in de sugarcraft gun met een schijfje met een rond gaatje. Knijp lange slierten van het fondant en plak dit met eetbare lijm op de grenzen van de verschillende lapjes. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.