Coral bruidstaart

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 300 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • Beetje aangemaakt FunCakes royal icing
  • 350 gram Funcakes fondant Coral
  • 250 gram FunCakes fondant Elegant Ivory
  • Klein stukje FunCakes fondant Mystic Turquoise
  • 40 ml water
  • 6 eieren
  • 300 ml water
  • 375 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes smaakpasta Sparkling Wine
  • FunCakes zachte parels Oranje/Wit
  • FunCakes Piping Gel
  • FunCakes Taartkartons zilver/goud ROND 16cm, pk/3
  • FunCakes  Bake Release spray
  • FunCakes wegwerp spuitzak 30 cm
  • FunCakes Metallic Bronze spray
  • Wilton Turntable
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Wilton Cooling Grid
  • Wilton taartzaag
  • Plastic dowels bijv. van PME
  • Side Scraper Plain Edge bijv. van PME
  • Bakpan 20 cm rond bijv. van PME
  • Bakpan 15 cm rond bijv. van PME
  • Hartjes uitsteker 3 cm
  • Knife Scriber Tool bijv. van FMM
  • Wooden Cake Topper Mr & Mrs bijv. van Ginger Ray
  • A4 vellen zig zag gevouwen
  • Pincet

Bereidingswijze:
Idealiter maak je de hartjes een dag van te voren zodat ze goed kunnen drogen. Rol hiervoor het fondant uit tot 1-2 mm dikte en steek voldoende hartjes in diverse kleurtinten uit. Geef in het midden een klein sneetje met een mes (niet helemaal doorsnijden) en leg ze in de gevouwen A4 vellen te drogen. Als de hartjes droog zijn kan je een aantal op een afgedekte ondergrond leggen en bespuiten met de Metallic spray.

Leg de zachte parels op een afgedekte ondergrond (bijvoorbeeld met bakpapier) en spuit ze rondom met de FunCakes Metallic spray. Op deze manier customize je je parels. Strooi ze op een bord en laat ze aan de lucht drogen.

Verwarm de oven voor op 160°C graden hete lucht en vet de bakpannen in met Bake Release spray. Maak de Biscuit Deluxe mix zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en verdeel dit over de twee bakpannen. Bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten gaar en stort ze op en taartrooster om af te laten koelen. Ondertussen maak je ook de Botercrème mix aan zoals is aangegeven op de verpakking of dit basisrecept en laat je 375 gram boter op kamertemperatuur komen.

Maak de botercrème verder af zoals is aangegeven op de verpakking en breng op smaak met de Sparkling Wine smaakpasta. Leg allebei de biscuits op een op maat geknipt taartkarton en snijd de biscuits allebei 2 x door met de taartzaag en vul ze met botercrème. Smeer ook rondom strak af met behulp van de turntable en de side scraper. Zet de afgesmeerde taarten in de koelkast om op te laten stijven.

Kneed de Coral en Elegant Ivory fondant kort samen zodat je een marmer-look effect krijgt. Rol dit uit op een met suikerbakkerspoeder bestrooid werkblad tot een dikte van 2-3 mm en bekleed hiermee de taarten. Steek in de onderste taart 4 dowels en knip ze af op maat. Zet de tweede taart met een likje botercreme er boven op. Plak langs de rand de gouden parels met wat piping gel. Smeer de bovenkant van de taart in met een dun laagje piping gel en plak de parels er op. Het drip effect met de parels maak je door wat piping gel langs de rand naar beneden te smeren en de parels er met behulp van een pincet op te plakken.

Doe wat aangemaakte royal icing in een spuitzak en knip er een klein puntje af. Plak de hartjes met icing tegen de taart aan. Zet als laatste de taarttopper er in.