Waar ben je naar op zoek?
swirl_header_content-over-visual_vertical
swirl_header_content-over-visual_horizontal

Koperen huwelijkstaart

Na 12,5 jaar huwelijk nog steeds gek op elkaar? Dat is wel een koperen huwelijkstaart waard!

Swirl top
1 uur en 30 min. bereiden
35 min. bakken
2 uur wachten
6 - 8 personen

Wat heb je nodig voor jouw koperen huwelijkstaart:

Ingrediënten

  • 150 g FunCakes Mix voor Biscuit
  • 125 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 750 g FunCakes Rolfondant Bruin
  • FunCakes Smaakpasta naar keuze
  • FunCakes Eetbare Metallic Spray Koper
  • FunCakes Edible Glue
  • 140 ml water
  • 3 eieren (circa 150 g)
  • 150 g ongezouten roomboter

Benodigdheden

  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 15x7,5cm
  • Wilton Rolstok 50cm
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Chroom Plated Afkoelrek
  • Katy Sue Mal Cake System Kleine Ruches Sierrand
  • Katy Sue Mal Roos
  • Katy Sue Mal Rechthoekig Plaatje met Hartjes
  • PME 5 Bloemblaadjes Uitsteker 50mm
  • PME Rozenblad Plunger Uitsteker Medium
  • PME Kunststof Schraper
  • FMM Alfabet & Cijfer Tappit Uitsteker Set - Hoofdletters Rec
Swirl top

Recept van Koperen huwelijkstaart

1

Maak de fondantrozen een dag van tevoren.Voor de rozen rol je wat bruin fondant dun uit en steek hier met de 5-petal cutter bloemen uit. Gebruik 2 bloemen voor elke roos. Maak van een klein bolletje fondant tussen je vingers een druppelvorm en plak hier dakpansgewijs een bloemvorm met wat eetbare lijm omheen. Hierna volgt de tweede laag. Laat de rozen staand drogen.

2

Kneed wat bruin fondant goed door en maak met behulp van de Katy Sue mallen een plaque, rozen en genoeg ruffles voor de volledige omtrek van je taart. Leg dit onder een stuk plastic folie tegen het uitdrogen. Rol een stukje fondant heel dun uit en druk hier met de plunger rozenblaadjes uit. Met de tappits maak je het getal of de naam die jij nodig hebt. Leg dit ook onder een stukje plastic folie.

3

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

4

Bereid 150 gram FunCakes Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bake Release Spray en verdeel het biscuitbeslag. Bak de biscuit gedurende 30-35 minuten en stort hierna op een taartrooster om af te laten koelen.

5

Bereid 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème zoals aangegeven wordt op de verpakking en breng het op smaak met een smaakpasta naar keuze.

6

Snijd de biscuit twee keer door en besmeer de lagen met botercrème. smeer de taart in zijn geheel af met een dun laagje crème om alle kiertjes te vullen en de oneffenheden weg te werken. Zet de taart voor 30 minuten in de koelkast en hierna breng je overal nog een laag crème aan om deze vervolgens af te smeren met een scraper. Zet vervolgens weer in de koelkast. Houd een klein beetje botercrème over voor de topper!

7

Bestrooi je werkblad met Magic Roll-Out Powder en kneed het overige fondant soepel. Rol dit uit tot een dikte van 2-3 mm en bekleed hiermee de taart. Gebruik een smoother om de zijkanten glad te maken.

8

Plak met wat eetbare lijm de ruffles langs de randen van de taart. Maak de plaque af met de naam of het getal van jouw keuze en plak dit ook tegen de taart.

9

Spuit een klein beetje botercrème bovenop je taart om je rozen en blaadjes tegenaan te rangschikken.

10

Als alle onderdelen zijn vastgeplakt op de taart, spray hem dan helemaal koperkleurig met de metallic spray. Laat dit 10 minuten drogen aan de lucht.

Nog heel even wachten voordat je kunt genieten van jouw taart. Vergeet je creatie niet te delen via: #funcakesbyme

Vergelijkbare recepten