Koperen huwelijkstaart

Benodigdheden:

  • 150 g FunCakes Mix voor Biscuit
  • 125 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 750 g FunCakes Rolfondant -Maroon Brown
  • FunCakes Smaakpasta naar keuze
  • FunCakes FunColours Metallic Spray – Copper
  • 140 ml water
  • 3 eieren
  • 150 g zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes eetbare lijm
  • Wilton -Decorator Preferred- bakvorm Ø 15 cm
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Katy Sue Mould Cake System Small Ruffle
  • Katy Sue Mould Rose
  • Katy Sue Mould Decorative Plaque – Rectangle Hearts
  • PME 5 petal cutter 50mm
  • PME rose leaf plunger MED
  • FMM Alphabet & Numbers tappits Upper Case

Bereidinsgwijze:
Maak de fondantrozen een dag van tevoren zodat deze kunnen drogen. Je kunt de overige decoraties ook een dag van tevoren maken, zorg alleen dat je deze dan onder een stukje plastic folie legt zodat deze juist niet drogen. Voor de rozen rol je wat bruin fondant dun uit en steek hier met de 5-petal cutter bloemen uit. Gebruik 2 bloemen voor elke roos. Maak van een klein bolletje fondant tussen je vingers een druppelvorm en plak hier dakpansgewijs een bloemvorm met wat eetbare lijm omheen. Hierna volgt de tweede laag. Laat de rozen staand drogen. Kneed nogmaals wat bruin fondant goed door en maak met behulp van de Katy Sue mallen een plaque, rozen en genoeg ruffles voor de volledige omtrek van je taart. Leg dit onder een stuk plastic folie tegen het uitdrogen. Rol een stukje fondant heel dun uit en druk hier met de plunger rozenblaadjes uit. Met de tappits maak je het getal of de naam die jij nodig hebt. Leg dit ook onder een stukje plastic folie.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak de Mix voor Botercrème en de Mix voor Biscuit aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bake Release Spray en vul met het biscuitbeslag. Bak de biscuit gedurende 30-35 minuten en stort hierna op een taartrooster om af te laten koelen.
Breng de botercrème op smaak met een smaakpasta naar keuze. Snijd de biscuit twee keer door en vul en smeer rondom af met botercrème. Laat hem vervolgens opstijven in de koelkast. Houd een klein beetje botercrème over voor de topper!

Bestrooi je werkblad met Magic Roll-Out Powder en kneed het overige fondant soepel. Rol dit uit tot een dikte van 2-3 mm en bekleed hiermee de taart. Plak met wat eetbare lijm de ruffles langs de randen van de taart. Maak de plaque af met de naam of het getal van jouw keuze en plak dit ook tegen de taart. Spuit een klein beetje botercrème bovenop je taart om je rozen en blaadjes tegenaan te rangschikken. Als alle onderdelen zijn vastgeplakt op de taart, spray hem dan helemaal koperkleurig met de metallic spray. Laat dit 10 minuten drogen aan de lucht.