Kids verjaardag uitdeeltaart school

Benodigdheden:

  • 1,5 kilo FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 1 kilo FunCakes Rolfondant -Bright White
  • FunCakes Edible FunColours Gel Set/8
  • 30 gram FunCakes eiwitpoeder
  • 180 ml water
  • FunCakes Dummy 35 cm 10 hoog
  • FunCakes Dummy 25 cm 10 hoog
  • FunCakes Dummy 15 cm 10 hoog
  • FunCakes Piping Gel
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 30 cm
  • Wilton decorater preffered spatula hoek 32,5cm
  • Wilton Birthday Candles Tall & Short
  • Wilton -Perfect Height- Rolling Pin
  • Wilton Decorating Tip #1M
  • Verschillende maten rondjes uitstekers. bijv. van PME
  • Bunting cutter set (of driehoekjes uitstekers) bijv. van FMM
  • Ribbon cutter bijv. van FMM
  • kwastje
  • Appelboor
  • FunCakes suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • 8 waxine lichtjes

Bereidingswijze:
Haal met een appelboor uit de twee grootste dummies 8 gaten in totaal op de maat van de waxine lichtjes.

Maak van de suikerbakkerspoeder, eiwitpoeder en 180 ml water een stevige royal icing. Verdeel het in drie ongelijke porties (op basis van grote van de dummy) en kleur het in groen, roze en geel met de gels (of in een kleur die je zelf leuk vindt). Houdt een klein beetje royal icing achter de hand voor de toefjes. Dek altijd je royal icing in een kom af met een natte theedoek tegen het uitdrogen!

Smeer met een paletmes een laag royal icing op de dummies, trek het daarna rondom strak en laat drogen. Herhaal dit met een tweede laag voor betere dekking. Stapel de dummies met wat royal icing op elkaar, deze dient als lijm zodat de dummies goed blijven zitten. Kneed het fondant goed door, verdeel het in 8 porties en kleur het met de gels.

Voor de vlaggenlijn rol je verschillende kleurtjes fondant uit tot een dikte van ongeveer 1-2 mm en gebruik de bunting cutter om uit te steken. Voor het vlaggensliertje, rol je een stukje fondant heel erg dun uit, waardoor dit een mooi sliertje wordt. Plak de lijn met wat piping gel tegen de onderste taart aan. Plak er hierna de vlaggetjes met wat piping gel er tegen aan. Leg ook een lijntje om de uitsparing voor de waxine lichtjes.

Rol weer verschillende kleurtjes fondant dun uit en steek hier verschillende maten rondjes uit met de cutters. Plak deze met piping gel tegen je taart. Zet de multi ribbon cutter in elkaar met een uitsparing tussen de schijven van ongeveer 0,5 cm. Rol de kleuren fondant heel dun uit en leg twee contrasterende kleuren op elkaar en rol dit heel kort samen. Maak nu met de multi ribbon cutter repen. Op deze manier krijg je twee kleuren te zien in de draai (zoals te zien op de bovenste laag van de taart in de foto). Pak de twee uiteindes van de reep fondant en maak hier voorzichtig een draai in. Plak de fondant met wat piping gel op de taart, zodat het goed blijft zitten.

Kleur de royal icing die je achter de hand hebt gehouden in twee kleuren van jouw keuze en doe dit samen in een spuitzak met #1M. Spuit boven op de taart royale toeven en steek er kleine kaarsjes in. Laat dit ook weer goed drogen.