Kawaï Piñata Spook

Benodigdheden:

  • 500g FunCakes Mix voor Red Velvet Cake
  • FunCakes Bake Release Spray
  • 1kg FunCakes Fondant Bright White
  • Diverse FunCakes strooisels
  • FunCakes Eetbare Lijm
  • FunCakes Edible FunColours Gel Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel Orange
  • 250g FunCakes Modelling Paste Black
  • FunCakes Gum Paste White
  • FunColours Edible FunColours Dust Pink
  • 300g + 500g FunCakes Chocolade Melts Puur
  • 3 eieren
  • 100 ml plantaardige olie
  • 200 ml water
  • 300g + 250g slagroom (30% fat)
  • FunCakes Cake Board Black 25 cm
  • Wilton Rolstok
  • Bakvorm Rond 15 cm, 10 cm high
  • Bakvorm Bal 15 cm
  • Cutter Rond 10 cm
  • Cutter Ovaal 3 cm
  • Kleine ronde plunger cutter
  • Fijne kwast
  • Blush kwast
  • Spatula
  • Lollipop stick 15 cm
  • Scalpel
  • Fondant smoother
  • Werkmat
  • Patroon voor de vleermuis vleugels

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakvormen in. Maak de Mix voor Red Velvet Cake zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Vul de ingevette bakvormen met het beslag en bak gedurende 30 minuten. Stort de cake na het bakken op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Voor de pure chocolade ganache vulling smelt je 300g pure chocolade melts in de magnetron op de ontdooistand (zorg ervoor dat ze niet compleet smelten). Breng 300g slagroom aan de kook in een pan. Giet het in 3 keer over de chocolade heen en roer dit goed door tot een soepele ganache. Dek af met folie tot dat je het gebruikt.

Voor de pure chocolade ganache die je gebruikt om af te smeren breng je 500g pure chocolade melts in de magnetron op de ontdooistand (zorg ervoor dat ze niet compleet smelten). Breng 250g slagroom aan de kook in een pan. Giet het in 3 keer over de chocolade heen en roer dit goed door tot een soepele ganache. Dek af met folie tot dat je het gebruikt.


Wanneer de taarten zijn afgekoeld, snij dan de taart in drie gelijke lagen. Steek met de ronde uitsteker van 10 cm een gat uit de taarten. Plaats de eerste laag op het cake board en smeer deze in met een laag chocolade ganache vulling. Plaats de volgende laag erboven op, smeer deze in en vul het gat met diverse strooisels. Plaats de laatste ronde laag erboven op en smeer ook deze in met een laag vulling. Plaats als laatste de balvormige taart erboven op en smeer de buitenkant af met de ganache.

Rol de witte fondant uit en gebruik deze om de taart te bekleden. De onderkant hoeft niet helemaal netjes afgewerkt te worden.

Gebruik de ovale en ronde uitstekers om van de zwarte modelling paste de ogen en de mond te maken.

Gebruik het patroon om de vleermuis vleugels te maken. Maak ook een lange strook, zodat je deze kunt gebruiken voor de haarband. Laat deze een paar minuten drogen.

Kleur de witte gum paste in paars en oranje met de FunColours gels. Maak een rol van elke kleur en gebruik een smoother om deze samen te voegen tot een lollipop. Plaats deze met een beetje lijm op het stokje.

Maak twee rollen van gum paste om de armen te maken. Plaats de ogen, mond en haarband met eetbare lijm op de taart. Steek de lollipop naast de arm in de taart. Gebruik de dust poeder om de wangen te kleuren.

Mede mogelijk gemaakt door Johanna van JSG Cake Design.