Kaneel brood

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Rozijnbrood
  • 1 pot FunCakes Dip ’n Drip Wit
  • 2 zakjes gist
  • 240 ml water
  • 20 gram zachte ongezouten roomboter
  • 150 gram gewelde rozijnen
  • Kaneel
  • Fijne kristalsuiker
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • Wilton Recipe Right Springform Pan – 25 cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton Wide Gide rolling pin
  • Wilton bakpapier

Bereidingswijze:
Doe 500 gram mix voor rozijnenbrood, 2 zakjes gist, 240 ml water, twee theelepels kaneel en 20 gram boter in een mengkom met deeghaak en mix in 8 minuten tot een gladde soepele bal. Dek de kom af met plastic folie of een schone theedoek en laat 25 minuten rijzen op een warme plek. Bestuif je werkblad met Magic Roll-Out Powder en duw de lucht uit het deeg. Rol het uit tot een rechthoekige lap van een halve cm dik. Bestrooi de deegplak met kaneel, fijne kristalsuiker en verdeel de gewelde rozijnen erover. Rol de plak voorzichtig op, zorg dat je hem niet te strak rolt.

Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm, zet de rand er op en trek hem strak. Vet de binnenkant in met bakspray. Snijd met een scherp mes de rol in plakken van 2 à 2,5 cm dik en leg ze op hun kant in de springvorm. Vul de hele springvorm, dek weer af met een schone theedoek en laat dit een uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C) en bak het brood in 20-25 minuten gaar. Als de bovenkant te donker wordt leg je er een stuk aluminiumfolie overheen, zo gaart het wel maar wordt het niet bruiner.

Verwarm drie flinke eetlepels Dip ‘n Drip 10 seconden in de magnetron, doe het in een spuitzakje en knip er een puntje van af.

Drizzle de Dip ‘n Drip over het nog warme brood. Zo drenkt het lekker door in het brood en wordt het extra smeuïg. Herhaal dit nog eens zodra het brood afgekoeld is.