Indian Style Cookies

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cookies
  • 1 ei
  • 150 gram zachte ongezouten boter
  • 500 gram FunCakes Mix voor Royal Icing
  • 60 ml water
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Red
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Leaf Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Aqua
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Mint Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Royal Purple
  • Wilton Cutter Animal Pals Set/50 (wij hebben de olifant gebruikt)
  • 6 x Wilton Decorating Tip #002 Round Carded
  • Wilton spuitzakken
  • Bakpapier
  • Plastic folie
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Schaaltjes
  • Cocktailprikkers
  • Lepels

Bereidingswijze:
Kneed met de hand 500 gram Mix voor Cookies samen met het ei en de boter tot een compacte bal, verpak het in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3mm en steek hier olifanten, of andere dieren uit. Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.

Meng de 500 gram Mix voor Royal Icing samen met 60 ml op lage snelheid en met een platte haak tot een stevige massa. Verdeel dit over 6 schaaltjes en kleur dit met de icing colors. Je kan eventueel de icing iets dunner en makkelijker spuitbaar maken door er een drupje water aan toe te voegen, maar maak het zeker niet te dun want dan gaat het ‘lopen’. Doe de spuitmondjes en de gekleurde icing in de spuitzakken. Spuit nu naar eigen inzicht puntjes en lijnen in verschillende kleuren op de koekjes en laat drogen.