Ik hou van Holland cupcakes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 250 gram (room)boter
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • muffin/cupcake bakvorm (standaard, 12 stuks)
  • 24 baking cups
  • 500 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • spuitzak
  • spuitmondje 1M (bijvoorbeeld van Wilton)
  • FunCakes rolfondant rood en blauw
  • uitsteker tulp
  • FunCakes musketzaad rood-wit-blauw

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Mix 500 gram mix met 250 gram boter en 5 eieren. Meng het in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.

Verdeel de baking cups in de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak de cupcakes in circa 18-20 minuten gaar. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

Meng 250 gram mix voor Botercrème met 250 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur. Klop 300 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (circa 10 minuten).

Vul een spuitzak met de crème en knip hier het puntje vanaf. Spuit nu de toeven op de cupcakes. Ben je in het bezit van een spuitzak met gekarteld spuitmondje? Dan kun je deze ook gebruiken.

Rol de rode en blauwe fondant goed uit en steek hier met de uitsteker tulpen uit. Plaats de tulpen in de toeven en versier ze met musketzaad.

Eet smakelijk!

Aantal cupcakes:
20-24 stuks.