Hoeveel smaakpasta voeg ik toe aan mijn crèmes, beslag of ijs?

Met een aantal van je favoriete smaakpasta’s in huis blijf je eenvoudig variëren met cupcakes en taartjes. Een zomerse dag in het vooruitzicht? Voeg dan een lekkere fruitsmaak toe aan je crème of beslag. En blijft het dagenlang plenzen, dan heb je vast meer zin in chocolade of karamel.

Smaken veranderen van persoon tot persoon, met de seizoenen, het weer of gewoon je humeur en daarom kun je er eigenlijk nooit genoeg hebben! Met 46 smaakpasta’s in het assortiment heeft FunCakes voor elk moment wel de juiste smaak. Maar regelmatig krijgen wij de vraag, hoeveel smaakpasta moet ik nou eigenlijk toevoegen?

Blijf proeven
Op onze site hebben wij aanbevolen doseringen staan per smaakpasta. Voor de meeste smaakpasta’s geldt 30g smaakpasta op 500g crème, ijs, of beslag. Sommige smaakpasta’s wijken daar iets van af, dus check altijd even wat we adviseren voor de smaak die jij gebruikt. De aanbevolen doseringen vind je hier.

Máár over smaak valt niet te twisten. En dat is qua hoeveelheid eigenlijk niet anders. Wat de een sterk vindt, is voor de ander een stuk milder. En in het ene taartje past een subtielere smaak beter, terwijl het andere taartje best wat meer mag knallen. Ons advies luidt dus ook altijd: blijf goed proeven! Voeg je een smaakpasta toe aan crèmes of vullingen, doe dat dan altijd beetje bij beetje en proef tussendoor tot de smaak wat jou betreft bevalt. Daar heb je meteen het geluk van de bakker te pakken 😉

Beslag
Beslag kun je natuurlijk moeilijk tussendoor proeven. Houd daarvoor dus de aanbevolen doseringen aan. Houd bij beslag wel altijd in de gaten dat de smaak in de oven iets kan afnemen zodra je op hoge temperaturen bakt (boven de 200°C).

Vier de zomer met ijs
Wist je dat je de FunCakes smaakpasta’s ook kunt toevoegen aan de FunCakes Mix voor IJs? Met deze mix kun je zonder ijsmachine heerlijke romig ijs maken! Je voegt er enkel melk aan toe, of, voor extra romig ijs, slagroom. En dankzij de 46 smaakpasta’s maak je telkens weer een andere smaak ijs. De ijsmix, een pakje melk en je favo smaakpasta, meer heb jij niet nodig deze zomer 😉!

Benieuwd naar de antwoorden op andere bakvragen? Bakvragen worden gedeeld in onze nieuwsbrief, zorg dus dat je er geen mist en schrijf je hier in. Zelf een prangende bakvraag? Stel ‘m door een e-mail te sturen naar marketing@funcakes.nl.