High tea amandel petit fours

Benodigdheden:

  • 300 gram FunCakes amandelmeel
  • 300 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 20 gram FunCakes eiwitpoeder
  • 120 ml water
  • Spuitzakken
  • Wilton spuitmondje 1M
  • Wilton spuitmondje 32
  • Bakpapier
  • 250 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 ml water
  • 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • FunCakes smaakstof crème brulee
  • FunCakes smaakstof pistache
  • FunCakes smaakstof sinaasappel
  • FunCakes smaakstof aardbei
  • FunCakes smaakstof vanille
  • 20 gram FunCakes flavoured melts aardbei
  • FunCakes SugarBites caramel zeezout
  • Mokkaboontjes
  • Pistachenootjes
  • Sinaasappel rasp
  • 5 schaaltjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Maak het eiwitpoeder aan met water en roer flink totdat er geen klontjes meer zijn en laat 5 minuten staan. Doe het amandelmeel samen met het eiwitmengsel en de suikerbakkerspoeder in een mengkom met een garde en mix op medium snelheid in 4 minuten tot een taai beslag.

Vul een spuitzak met het beslag, knip er een puntje van af en spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat stippen van ongeveer 4 cm doorsnede. Druk eventueel de puntjes plat met een natte vinger. Bak de koekjes in ongeveer 12-14 minuten bruin en laat ze afkoelen.

Meng 250 gram mix voor botercrème met 250ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur. Klop 300 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).

Verdeel de botercrème in vijf gelijke porties over de schaaltjes en voeg aan elk schaaltje een smaakstof toe. Doe de botercréme in spuitzakken met een tip naar keuze en spuit mooie toefjes op de koekjes.

Doe 20 gram flavoured melts in een schaaltje en laat smelten in de magnetron of au bain marie. Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade, knip er een klein puntje vanaf en maak een zigzag beweging over de opgespoten aardbei koekjes.

Decoreer de pistachekoekjes met wat gehakte pistache nootjes, de crème brulee koekjes met een mokkaboontje, de sinaasappelkoekjes met wat sinaasappel rasp en de vanille koekjes met de sugarbites.