Halve Fault Line Cake

Benodigdheden:

  • 400 g FunCakes Mix voor Choco Biscuit
  • 250 g FunCakes Mix voor Cookies
  • 150 g FunCakes Rolfondant – Tiger Orange
  • 150 g FunCakes Rolfondant – Elegant Ivory
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant – Spring Green
  • 600 g FunCakes Chocolate Melts – Melk
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Milk Chocolate
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Pumpkin Orange
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Cherry Red
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Golden Ginger
  • FunCakes Musketzaad – Brons
  • FunCakes Musketzaad – Goud
  • FunCakes Musketzaad – Oranje
  • FunCakes Musketzaad – Rood
  • 5,5 ei
  • 90 ml water
  • 75 g zachte ongezouten roomboter
  • 400 ml slagroom
  • FunCakes Magic-Roll Out Powder
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes wegwerpspuitzak 41 cm
  • 2x Wilton -Decorator Preferred- bakvorm Ø15 cm
  • Wilton kwastjes
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Wilton bakpapier
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton draaiplateau
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton side scraper
  • Rejuvenator spirit
  • FMM Leaf cutter set

Bereidingswijze:
Verwarm de 400 ml slagroom in de magnetron tot het net niet kookt. Voeg de 600 g chocolade toe en roer tot je een stevige glanzende massa hebt verkregen. Laat dit onder af en toe stevig doorroeren afkoelen.

Maak het koekjesdeeg zoals is aangegeven op de verpakking en rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot een dikte van 2 mm. Steek er blaadjes uit. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Leg de blaadjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10-12 minuten bruin. Geef de koekjes met de oranje, rode en bruine dustpoeder en een kwastje een herfstkleurtje.

Vet de bakvormen in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Choco Biscuit zoals is aangegeven op de verpakking en verdeel het over de twee bakvormen Bak de biscuits in 30-35 minuten en stort ze hierna op een taartrooster om af te laten koelen.

Kneed het oranje en ivoor fondant door en maak hier verschillende soorten pompoentjes van. Gebruik een plat kwastje om de oranje pompoentjes in de naadjes een kleur te geven met een mengsel van de Pumpkin Orange en de Cherry Red dust en geef de ivoorkleurige met de bruine dust een kleurtje. Maak met een klein stukje groen de kroontjes en de sliertjes op de pompoentjes.

Klop de afgekoelde ganache in de mixer op tot deze mooi glad en luchtig is. Snijd de biscuits twee keer door en breng tussen elke laag een dun laagje ganache aan. Zet de taart op het draaiplateau en smeer ook rondom af met een heel dun laagje ganache. Gebruik hiervoor de spatel en de side scraper. Maak een mengsel van de 4 kleuren musketzaad en strooi dit over de bovenkant van de taart en duw het met de hand tegen het bovenste gedeelte van de zijkant. Zet de taart 10 minuten in de koelkast om op te laten stijven. Doe de overgebleven ganache in een spuitzak en knip er een puntje van af. Spuit onderaan de taart een dikke laag ganache tot iets boven waar het musketzaad stopt. Trek dit voorzichtig glad met de side scraper, maar zet daarbij niet te veel druk. Zet de taart nu een half uur in de koelkast om op te laten stijven. Maak een verfje door de golden ginger sparkle dust te mixen met een beetje rejuvenator spirit en verf de rand van de ganache voorzichtig goud.

Plak de koekjes en de pompoentjes met een klein beetje ganache vast boven op de taart.