Gouden gebakjes

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 400 gram FunCakes Rolfondant -Bright White
  • 5 eieren
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Mini Chocolade Rocks -Puur
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown
  • FunCakes Piping Gel
  • FunCakes Metallic spray Gold
  • Wilton -Perfect Height- Rolling Pin
  • Silikomart Semisfera Mould
  • Pot abrikozen jam
  • Zeef
  • Suikerbakkerspoeder om op uit te rollen

Bereidingswijze:
Verwarm de pot abrikozen jam in de magnetron en duw het met een lepel door een zeef. Dit is je abrikozengelei om de cakejes mee af te smeren. Zet dit afgedekt onder plastic folie weg.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak de Cupcake mix zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en vul de siliconen mallen tot 2/3 met beslag. Bak de cakejes in ongeveer 18-22 minuten goudgeel en laat afkoelen in de mal. Haal voorzichtig de cakejes uit de mal als ze helemaal afgekoeld zijn. Eventueel zet je het een half uurtje in de vriezer, dan gaat het nog makkelijker.

Smeer de cakejes in met een dun laagje abrikozen gelei. Kleur het fondant bruin met de gel. Rol het uit op een met suikerbakkerspoeder bestrooid werkblad tot een dikte van ongeveer 1-2 mm en bekleed hiermee de cakejes. Spray de cakejes met de gouden metallic spray en laat even drogen aan de lucht. Smeer langs de onderrand een klein beetje piping gel en duw met je hand de chocolade rocks er tegenaan.

Aantal gebakjes:
Ongeveer 10 stuks.