Glutenvrije red velvet hart taart

Benodigdheden:

  • Wilton Heart Cake Pan Easy Layer
  • 500 gram FunCakes mix voor Glutenvrije Cupcakes
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • Taart rooster
  • LorAnn Bakery Emulsion – Red Velvet
  • Bakspray
  • 300 gram monchou
  • 150 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 50 gram ongezouten roomboter

Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C). Meng 500 gram mix, 200 gram boter en 250 gram eieren en klop dit in 3 minuten tot een glad beslag. Roer als laatste er een flinke scheut red velvet smaakstof doorheen.

Vet de hart bakvormen in met de bakspray. Verdeel het beslag over de vijf bakvormen en bak de taarten in circa 25 minuten gaar. Laat ze daarna afkoelen op een taart rooster.

Klop de monchou met 50 gram boter een beetje los. Voeg hier een lepel voor lepel de suikerbakkerspoeder aan toe. Als alle suiker in het mengsel zit meng je het mengsel op vol vermogen in 4 minuten tot een stevige créme.

Stapel de taarten op elkaar met hier tussen steeds een flinke laag monchou créme. Eindig bovenop ook met een heerlijk laagje créme.

Aantal taartpunten:
6-8 stukjes.