Gingerbread koekjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Gingerbread
  • 1 ei
  • 60 gram (room)boter
  • 90 ml water
  • Gingerbread boy en girl uitsteker
  • 250 gram FunCakes mix voor Royal Icing
  • Wegwerpspuitzakken
  • Adaptor
  • Spuitmondje 2 en 3 (bijvoorbeeld van Wilton)
  • Rode en zwarte levensmiddelenkleurstof

Kneed 500 gram mix met 1 ei , 60 gram boter en 60 ml water tot een stevig deeg en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek de koekjes uit. Bak de koekjes in circa 10-12 minuten gaar.

Voor de royal icing, zeef je 250 gram mix en meng je dit met 30ml water voor een stijve consistentie. Klop de mix en het water circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.

Verdeel de icing in drie bakjes, kleur een deel rood en een deel zwart. Plaats de adaptor in de spuitzak met spuitmondje 2 en vul deze met de witte icing. Maak hiermee de omlijning van de jurk en laat dit goed drogen.

Verdun de witte stijve icing met een klein beter water tot het de dikte heeft van yoghurt. Vul een spuitzak hiermee en knip er een klein puntje af. Vul nu de jurk met de dunne icing. Pas op dat de lijntjes niet breken.

Plaats spuitmondje 3 in een spuitzak, vul deze met de zwarte icing en versier de koekjes met oogjes, mondjes en knoopjes. Plaats de adaptor en tip  2 in een spuitzak en vul deze met de rode icing. Maak met de rode icing het strikje en de lijntjes op de jurk. Laat de koekjes goed drogen.

Aantal koekjes:
25-30 stuks.