Gevulde koeken

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 250 gram Funcakes amandelspijs
  • 20 gram basterdsuiker
  • 10 gram FunCakes bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 1 ei (50 gram)
  • Eventueel amandelen voor de garnering

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C).  Kneed de mix voor koekjes, de boter, de basterdsuiker, het bakpoeder en het ei tot een bal en laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit en steek gelijke rondjes uit met een uitsteker. Leg steeds op 1 rondje een bolletje amandelspijs dat iets kleiner is dan het deeg. Leg een tweede rondje op de onderste, til het geheel op en druk de randen met je vingers aan.

Leg de koeken iets uit elkaar op een bakblik met bakpapier. Strijk de bovenkant in met losgeklopt ei en doe een amandel in het midden van elke koek. Bak de koeken in circa 25-30 minuten goudbruin.

 Aantal koekjes:
12-15 stuks.