Gekleurde meringues

Benodigdheden:

  • 14 gram FunCakes meringue poeder
  • 375 gram suiker
  • 130 ml water
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Poppy Red
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown
  • Geconcentreerde smaakstof English Toffee, bijvoorbeeld van Lorann
  • Geconcentreerde smaakstof Cherry, bijvoorbeeld van Lorann
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C) en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe 125 ml water, 125 gram fijne kristalsuiker en 14 gram meringuepoeder in een schaaltje en roer het door tot de suiker opgelost is. Doe dit in een mengkom en mix met een garde op hoge snelheid tot een wit schuimig geheel. Voeg terwijl de mixer blijft draaien de rest van de suiker in een straaltje toe en mix tot het een wit glanzend en taai geheel is geworden. Verdeel het schuim in twee porties en breng deze op smaak met de Toffee en de Cherry smaakstof. Kleur het schuim met de Toffee smaak bruin en kleur het Cherry schuim rood met de kleurstof.

De buitenkant van de meringues droogt en de binnenkant blijft chewy.