Ingrediënten

Xanthaangom

Xanthaangom is een gom die gebruikt kan worden in diverse recepten als bakverbeteraar voor het verkrijgen van een hogere viscositeit. Daarnaast kan het gebruikt worden als verdikkingsmiddel in voedsel (bijv. sauzen, pudding en honing), als emulgator en stabilisator. Het product….

Meer informatie

Meringue Poeder

Deze meringue poeder is een handig poeder voor het maken van schuimpjes, meringues, pavlova en Amerikaanse botercrème. Tip: gebruik altijd een schone lepel. Vanwege de structuur van het product is deze niet geschikt voor het maken van Royal Icing. Bereidingswijze….

Meer informatie

Glucose Siroop

De glucose siroop kan gebruikt worden in vele zoet recepten zoals desserts, snoepgoed, taarten en jam. Glucosestroop voorkomt de vorming van suikerkristallen en geeft meer souplesse aan o.a. modelleerchocolade, royal icing, fondant en gum paste. Ingrediënten: glucosestroop. Inhoud: 375 gram.

CMC – Tylo Poeder

De CMC – Tylo Poeder kun je toevoegen aan je fondant om deze te verstevigen. Daarnaast kun je de CMC – Tylo Poeder ook gebruiken voor het maken van je eigen eetbare lijm. Bereidingswijze: Voor het verstevigen van fondant, gebruik….

Meer informatie

Arabisch Gom

FunCakes Arabisch gom is een plantaardig bindmiddel en kan worden gebruikt als stabilisator en bindmiddel. Het is een natuurlijk gom en bevat geen dierlijke ingrediënten. Arabisch gom geeft een zachte structuur en wordt onder andere gebruikt bij het maken van….

Meer informatie

Parelsuiker

De parelsuiker zijn bakvaste suikerbrokken. De suikerbrokken kunnen gebruikt worden als decoratie op koekjes en cake of bijvoorbeeld in Belgische wafels, suikerbrood of kaneelbroodjes. Verkrijgbaar in: normaal en choco. Ingrediënten: Normaal: suiker (100%). Choco: suiker (83%), cacaomassa (17%). Inhoud: 200….

Meer informatie

Agar Agar

FunCakes agar agar is een plantaardig bindmiddel en een veelzijdig product. Het kan gebruikt worden als vervanger van gelatine alleen bevat agar agar geen dierlijke ingrediënten. Gebruik je agar agar als vervanger voor gelatine pas dan we je recept aan…..

Meer informatie

Praliné Hazelnoot Vulling

Bij deze heerlijke praliné hazelnoot-vulling van FunCakes likt iedereen zijn vingers af! Vul bijvoorbeeld je taarten met deze verrukkelijk praliné hazelnoot-vulling. De zachte vulling is tevens ideaal voor in bonbons en cupcakes. Deze vulling bevat een verhouding hazelnoot suikerpasta van….

Meer informatie

Wijnsteenzuur

Met FunCakes Wijnsteenzuur kun je vele kanten op. Wijnsteenzuur, ook bekend als tartaric acid, wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (meestal in combinatie met bakzout) en stabilisator van eiwit. Tevens wordt het gebruikt om de hittebestendigheid te versterken….

Meer informatie

Wijnsteen

Wijnsteen, ook bekend als Cream of Tartar, is een natuurlijk zout uit de wijnproductie dat vooral gebruikt wordt in voedingsmiddelen als rijsmiddel. Combineer de FunCakes bakzout met deze FunCakes Wijnsteen en laat je heerlijke creaties optimaal en ideaal rijzen. Ingrediënten:….

Meer informatie