FunCakes fondant nu nog beter!

Je vindt ons fondant vanaf nu volgens een vernieuwd en verbeterd recept in de winkels! Het nieuwe fondant is nog steviger, elastischer en soepeler dan voorheen. Het hoeft bovendien nog maar kort te worden door gekneed, 1 minuut is al voldoende om het vervolgens goed te kunnen uitrollen. Dankzij de extra stevigheid is het fondant nog makkelijker te bewerken onder elke conditie. Zo is het nu beter geschikt om te gebruiken in een warm en vochtig klimaat. Bovendien is het fondant beter bestand tegen barsten, scheuren en breken. Zeg maar gedag tegen de gevreesde ´olifantenhuid´!

Met dank aan de nog grotere elasticiteit is het FunCakes fondant nu extra flexibel en buigzaam. Dit maakt het nog makkelijker om met FunCakes fondant te modelleren en eenvoudig allerlei soorten vormen en ontwerpen te creëren. Daarnaast strijk je imperfecties makkelijker glad en is het fondant nu extra dun uit te rollen. Daardoor kun je er extra spaarzaam mee omgaan om zo nog meer uit je fondant te halen.

Dankzij de satijnachtige afwerking is het FunCakes fondant perfect om taarten strak af te werken en scherpe hoeken te creëren. Wil je vormen uitsteken uit het fondant, dan bent je verzekert van nette, strakke randen. Deze grote vergevingsgezindheid van de nieuwe receptuur maakt het FunCakes fondant geschikt voor elke bakliefhebber, van beginner tot professional!

FunCakes rolfondant is ook geschikt om te kleuren met voedselkleurstof. Bij intensief kleuren en kneden laat je het fondant terugkomen op omgevingstemperatuur voor het beste resultaat. Kneed het daarna nogmaals door voor verdere verwerking.

Verwerkingsadvies
Wij adviseren het volgende verwerkingsadvies voor het beste resultaat:

  • Laat het fondant op kamertemperatuur komen.
  • Kneed het fondant gedurende 1 minuut tot het soepel en elastisch is.
  • Bestrooi je werkoppervlak met suikerbakkerspoeder en rol het fondant uit met een rolstok tot een gelijkmatige dikte van 2-3 mm. Draai het fondant een kwartslag zodat het niet blijft plakken.

Speciaal Dieet
Naast Halal-gecertificeerd, is het nieuwe FunCakes fondant nu ook Kosher en glutenvrij gecertificeerd! Zo hebben nog meer mensen plezier van ons fondant.

Verpakking
Het nieuwe fondant herken je aan het ‘Now even better’ logo dat je vindt op het etiket. Bijna alle kleuren fondant zijn inmiddels gewijzigd naar de nieuwe receptuur.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe je het meeste uit je FunCakes fondant haalt: