Fault Line taart

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 900 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 25 ml water
  • 4 eieren
  • FunCakes Bake Release Spray
  • 30 gram FunCakes Meringue Poeder
  • FunCakes Musketzaad -Lots of Love
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Golden Ginger
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 41 cm
  • Wilton Decorating Brush Set/5
  • Wilton Decorating Tip #1M Open Star
  • Wilton Scoop-it Measuring Spoons
  • Wilton turntable basic
  • Wilton Cake leveler
  • Wilton cooling grid
  • Wilton Decorator Preferred Spatula Hoek 22,5 cm
  • Plain Edge Tall Side Scraper bijv. van PME
  • 2x Deep Round Cake Pan Ø 15 x 7,5cm bijv. van PME
  • 2 theelepels 100% Natural Flavour – Lemon bijv. van PME
  • Rejuvenator Spirit bijv. van Sugarflair
  • 380 gram Crisco
  • Extra water
  • Pot lemoncurd

Bereindinsgwijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C) en vet de 2 bakpannen in met bakspray. Maak de biscuitmix zoals is aangegeven op de verpakking of in dit basis recept en verdeel het over de twee bakpannen. Bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten gaar, stort ze op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Werkwijze American buttercream: Doe de crisco samen met 8 theelepels water en 2 theelepels smaakstof in een mengkom met platte haak en mix dit op lage snelheid tot een zalvig en klontvrij geheel. Voeg in een keer 900 gram suikerbakkerspoeder en 30 gram meringuepoeder toe en mix dit op lage snelheid tot een dikke creme. Houdt ongeveer 1/3 apart om toeven te spuiten, de rest verdun je met een paar theelepels water tot stevige smeerbare pasta dikte, dit is om je taart mee af te smeren.

Snijd de biscuits allebei twee keer door met de taartzaag, vul ze met lemoncurd en buttercream (om en om) en stapel op elkaar. Zet de taart op de turntable en smeer rondom en boven op af met een dunne laag buttercream. Laat dit even een half uurtje aan de lucht drogen. Smeer nu met een paletmes in het midden van de taart een dunne laag buttercream en duw hier met de hand het musketzaad tegenaan.

Doe de rest van de buttercream waar je mee hebt afgesmeerd in een spuitzak, knip er een klein puntje af en spuit onder en boven het musketgedeelte een dikke onregelmatige zigzag laag buttercream. Trek dit hierna voorzichtig strak met de side scraper. Let op! Niet te veel druk zetten anders schraap je de creme over het musket!.

Als het goed is dan zijn nu de boven en onderkant van de taart redelijk dik afgesmeerd en het midden met het musketzaad glad.
Doe nu de stijve icing die je hebt achtergehouden in een spuitzak met #1M en spuit bovenop de taart mooie hoge toeven. Strooi hier wat musketzaad overheen.

Maak met de golden ginger dust en wat rejuvenator een verfje. Neem een plat kwastje uit de set en verf de randjes van de buttercream voorzichtig goud. Let op dat je je verfje niet te dun maakt want dan is de kans dat het uitloopt.
Zet de taart tot gebruik in de koeling.