Donuts met botercrème

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Donuts
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Geel
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Roze
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Paars
  • 415 ml water + 8 theelepels
  • 65 ml (55 gram) plantaardige olie
  • 240 gram ongezouten (room)boter
  • Fijne kristalsuiker
  • Gehakte nootjes en cranberries
  • Gesmolten boter (alleen voor ovenbereiding)
  • Wilton 6-Cavity Donut Pan (alleen voor ovenbereiding)
  • Wilton Scoop-it Measuring Spoons
  • Ronde uitstekers 6/7 cm en 1 cm
  • Frituurpan met plantaardige olie (alleen voor frituur bereiding)

Bereidingswijze:
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 500 g mix, 215 ml water en 65 ml (55 g) plantaardige olie met een mixer met de deeghaak gedurende 5 minuten. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 5 mm. Steek met de ronde uitstekers de donuts uit en laat 25 minuten rusten onder een theedoek.

Frituur: Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de donuts goudgeel in ca. 90 sec. per kant en rol ze hierna door de fijne kristalsuiker.
Oven: Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Leg de donuts in een donutvorm en bak in ca. 12 minuten goudgeel. Bestrijk ze uit de oven met gesmolten boter en rol ze door de fijne kristalsuiker.

Maak de FunCakes Mix voor Botercrème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Verdeel de botercrème in 4 porties en kleur ze met de gels. Smeer dit met een mes op de donuts en decoreer met de gehakte nootjes en cranberries.

Aantal:
12-24 donuts