Creepy unicorn taart

Benodigdheden:

  • 500 g FunCakes Mix voor Biscuit
  • 500 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 600 g FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 900 g FunCakes Rolfondant – Raven Black
  • FunCakes smaakpasta – Passievrucht
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Golden Ginger
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Black
  • 550 ml water
  • 7,5 ei (380 gram)
  • 625 g zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes wegwerpspuitzak 41 cm
  • 2x Wilton Decorator Preferred® bakvorm Ø20 cm
  • 2x Wilton spuitmondje #1M
  • 2x Wilton spuitmondje #21
  • Wilton brush set/5
  • Wilton houten dowel
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • FMM Multi Ribbon Cutter
  • FMM cutting wheels
  • Rejuvenator Spirit

Bereidingswijze:
Maak de hoorn en de oren idealiter een dag van te voren zodat het kan drogen. Kneed voor de hoorn een stuk wit fondant soepel en rol het uit tot een lange strook waarvan de uiteindes dunner zijn dan het middelste stuk. Vouw dit dubbel en rol voorzichtig om de houten dowel. Smeer eventueel de dowel in met wat water of eetbare lijm. Rol het zwarte fondant dun uit en snijd hier met behulp van het cutting wheel 2 maten oren uit en plak dit op elkaar. Laat iets gebogen drogen.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°) en vet de bakpannen in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Botercrème en Biscuit aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de biscuit in 2 porties en kleur groen en paars met de FunColours Gels. Vul de ingevette bakvormen met het biscuitbeslag en bak ze gedurende 30-35 minuten. Stort ze na het bakken op een taartrooster en laat volledig afkoelen. Breng de botercrème verder op smaak met de smaakpasta. Snijd de biscuits allebei twee keer door met de taartzaag, vul met botercrème en stapel om en om met de groene en paarse biscuit. Smeer de buitenkant af met een dun laagje botercrème en laat opstijven in de koelkast.

Kneed het zwarte fondant goed soepel, rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad en bekleed hiermee de taart. Lukt het niet om de taart in één keer te bekleden, kies er dan voor eerst de zijkant te bekleden met een rechte lap fondant en daarna de bovenkant met een rond stuk fondant.
Kneed een stuk wit fondant soepel en rol hier een rechte lap van ongeveer 2 mm dik uit. Snijd met de Multi Ribbon cutter stroken fondant van ongeveer 2 cm breed uit en plak dit met eetbare lijm op de taart.

Verdeel de botercrème die je over hebt in 4 porties en kleur dit met de 4 kleuren gel tot de gewenste kleur. Schep de crème in 4 spuitzakken met spuitmondjes #1M en #21.
Spuit naar eigen inzicht rozetten en toefjes op de taart. Steek de hoorn en de oren in de taart en maak van een stukje fondant twee ogen en plak dit vast.
Maak een verfje door de sparkle dust te mengen met wat rejuvenator spirit en verf de hoorn, de binnenkant van de oren en de oogjes goud.