Cookie dough brownie

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor American Brownie
  • 250 gram FunCakes Mix voor Cookies
  • FunCakes Glaze Topping – Choco
  • 100 gram FunCakes Chocolade Drops – Puur
  • 1 theelepel LorAnn Clear Artificial Vanilla Extract
  • 250 gram gesmolten, afgekoelde ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram zachte ongezouten roomboter
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels melk
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • Wilton Recipe Right® Square Pan 20 x 20cm
  • Wilton bakpapier
  • IJslepel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Maak de Mix voor American Brownie zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de bakpan en vet de randen van de bakpan in met Bake Release Spray. Schep het beslag in de vorm en bak de brownie gedurende 35 minuten. Hij blijft een beetje nat van binnen! Zet hem nog in bakvorm direct na het bakken in de koelkast en laat minimaal twee uur staan.

Maak de cookie dough als volgt: doe 100 gram zachte ongezouten roomboter, 120 gram lichtbruine basterdsuiker, 250 gram Mix voor Cookies, een snufje zout, 1 theelepel vanille-extract, 2 eetlepels melk en 100 gram chocolade drops in een mengkom en mix dit tot een samenhangend deeg. Als je het te droog vindt, voeg dan nog een extra lepel melk toe om het smeuïger te maken. Let op, dit deeg is niet bedoeld om te bakken!

Snijd de brownie in vierkantjes en schep met een ijslepel een bolletje cookie dough op de brownie. Doe wat choco glaze topping in een spuitzak, knip er een heel klein puntje af en drizzle dit over de bol cookie dough.

Je kan de cookie dough zo uit een bakje lepelen, als vulling tussen een taart gebruiken of mix kleine stukjes door ijs gemaakt met de FunCakes Mix voor IJs.