Chocolade-noottraktatie

Benodigdheden:

  • 200 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram Pecan nootjes
  • 100 gram Hazelnoten
  • 350 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
  • Ronde siliconen bakvorm of silicone baking cups

Bereidingswijze:
Doe 50 gram suiker in een pan en verwarm deze totdat de suiker bruin begint te kleuren. Voeg vervolgens de rest van de suiker toe en laat het geheel mooi bruin van kleur worden. Als alle suiker gesmolten is voeg je de slagroom beetje bij beetje toe. Roer het geheel nog even goed door en laat de karamelsaus afkoelen.

Hak de nootjes fijn.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. De chocolade is nu klaar voor gebruik, bijvoorbeeld voor gieten, glaceren of spuiten. Belangrijk: er mag geen water bij de chocolade komen!

Doe een beetje chocolade in de vormpjes en smeer met een kwastje de hele binnenkant in met chocolade (zodat als het hard wordt je een bakje van chocolade hebt). Zet de bakjes een half uurtje in de koelkast. Vul de bakjes voor 2/3 met de karamel en nootjes. Houd een paar nootjes en karamel over voor decoratie. Vul het bakje nu af met de rest van de gesmolten chocolade.

Decoreer het geheel af met de karamel en nootjes en zet de bakjes 1 uur in de koelkast.

Aantal traktaties:
6 stuks