Carrots go nuts

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Carrot Cake
  • 80 ml water
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 150 ml plantaardige olie
  • 150 gram geraspte wortel
  • 30 gram gehakte pecannoten
  • 40 gram (ongewelde) rozijnen
  • 100 gram gehakte pistachenoten
  • 100 gram gehakte hazelnoten
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 225 gram roomkaas bijvoorbeeld monchou
  • 110 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 1 theelepel FunCakes smaakstof vanille
  • Vierkante bakvorm 20×20 cm
  • Bakspray
  • Rooster
  • Taartzaag
  • Paletmes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 500 gram mix met 80 ml water, 3 eieren, 150 ml plantaardige olie, 150 gram geraspte wortel, 40 gram rozijnen en 30 gram pecannoten. Mix het beslag rustig in 5 minuten door elkaar en stort het in een met bakpapier gevoerd en ingevette bakvorm. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50-60 minuten gaar. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Meng voor de cream cheese 225 gram monchou met 110 gram ongezouten boter en 1 theelepel vanille smaakstof tot een gladde massa. Spatel beetje voor beetje de suikerbakkerspoeder erdoor.

Snijd de afgekoelde cake een keer door met de taartzaag en smeer met behulp van een paletmes een laag cream cheese ertussen. Smeer de cake rondom ook af met een flinke laag cream cheese. Neem een hoeveelheid gemengde noten in je hand en plak dit tegen de zijkant van de cake, hierna doe je de bovenkant.

Aantal taartpunten:
12-16 stuks.